İbrahim Tatlıses sesleri algılayamıyor, detone oldu!

Mustafa Keser, İbrahim Tatlıses'i yerden yere vurdu!
İbrahim Tatlıses sesleri algılayamıyor, detone oldu!
2020-05-01 19:13:20   Güncelleme: 2020-05-12 19:35:25    

Türkiye'de en geniş repertuara sahip sanatçı olarak bilinen Mustafa Keser, Bugün'den Şebnem Özcan'a çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Ünlü müzik adamı Keser, İbrahim Tatlıses'ten Tarkan'a kadar birçok şarkıcı hakkında açıklamalar yaptı..

İşte o röportajın bir kısmı;

*Size ne diye hitap edilmesini istiyorsunuz?

Bizi yazarken bu vasıflarımı dile getirmeleri lazım. Birilerinin ‘İmparator, Kral’ dediği adam Mustafa Keser’in yüzde birinin bilgisine sahip değil. Yazıktır, günahtır. Benim tırnağımın kiri olamaz. Müzik olarak tırnağımın kiri bile olmayan adamları ‘sanatçı’ diye anons ediyorlar. Bu tip adamlara birileri sanatçı dediği için “Vay ben neymişim” deyip havalara giriyorlar. Bir de ben insan olarak kendimi ön plana çıkaran, kapris yapan, biri değilim.

İbo sesleri algılayamıyor

*İbrahim Tatlıses sahnelere dönebilecek mi sizce?

Televizyon programlarında elini öptüğü tek adam benim biliyorsun. Müzikle ilgili aklına bir şey takıldığı zaman beni arar. Bana “Hocam” der. Bu rahatsızlığının sesine ne kadar hasar verdiğini bilmi-yorum ama bir müzisyen arkadaşımız “Sesleri duymakta zorlanıyor” dedi. “Biz ‘La’ sesinden çaldık. O ‘Do diyez’den okudu. Detone oldu” dedi. Söylediğine göre sesleri algılayamıyor. İnşallah sağlığına kavuşur.

Popçuların kullandığı Türkçe tartışılır

*Pop müzik dinliyor musunuz?

Yok dinlemiyorum. Batı müziği dinliyorum. Zorlama delikanlı diye bir tabir var, “Yürü baba, sen aslansın kaplansın” derler, gider iki araba sopa yer gelir. Çünkü adam kaplan maplan değil. Bu popçu arkadaşlar da işte böyle zorlama şarkıcılar. Pop müziği diye bir müzik yok. Bizim bir sanat müziğimiz bir de halk müziğimiz var. Pop müziği denilen şey uyduruk kaydırık bir şey. Pop müziğin bir tarzı da yok, hocası da yok. “Ben pop müziği okumak istiyorum, bana öğretir misin” diyemezsin. Ama halk müziği ve sanat müziğinde binlerce hoca çıkar karşına. Dikkat eder misiniz, popçuların kullandığı Türkçeye. Türkçe olduğu tartışılır, rezalet bir dil kullanıyorlar. Kim öğretti bunlara bunu?

Tarkan gaz kesen kamyon gibi

*Tarkan’ın ‘Firuze’sini dinlediniz mi? Sizce nasıl söylüyor?

Firuze kötünün iyisi. Tarkan şarkıları kekeme gibi okuyor. Eski kamyonlar vardı, yokuş çıkarken gaz kesikliği yapardı. ‘Vııın vınnnn’ diye çıkardı sesleri işte öyle şarkı söylüyor.

Tek nefeste okunacak bir cümleyi beş yerde nefes alarak okuyor. Popçular, gaz kesikliği yapan kamyon gibi şarkı okuyorlar yani. Şarkı söylerken Türkçenizi neden bozarsınız diye bu popçulara sormak istiyorum. Bana mantıklı bir açıklama yapsınlar. Hepsi Android gibi aynı sistem okuyorlar.

Vehaber Menu