İç çamaşırı giymeyince okul yönetimi uyardı! Öğrenciler tepki gösterdi..

ABD'de lise son sınıf öğrencisi Kaitlyn Juvik, okula giderken sütyen giymediği gerekçesiyle okul yönetimi tarafından uyarıldı. Kadın öğrenciler protesto başlattı.
İç çamaşırı giymeyince okul yönetimi uyardı! Öğrenciler tepki gösterdi..
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-04-08 19:54:20    

ABD'nin Montana eyaletinde yaşanan olayda lise son sınıfı öğrencisi Kaitlyn Juvik sutyen giymediği için uyarılınca okuldaki kadın öğrenciler  olayı protesto etti.

Omzu açık siyah bir tişörtle okula giden öğrenci öğretmenleri tarafından azarlandı. Okulun diğer öğrencileri ise bu olaya sessiz kalmayarak bir protesto gösterisi düzenledi.

Okul yönetimi olayı 'kıyafet ihlali' olarak nitelerken, olaya şahit olan kişiler Juvik'in giyiminde okul kurallarına aykırı bir görüntü olmadığını savundu.

Okul müdürü Steve Thennis olayın sütyen giymekle ilgisi olmadığını Juvik'in giyim tarzının başkalarını rahatsız ettiğini söyledi. 'Öğrencilerimin iç çamaşırını kontrol etmiyorum' diyen Thennis, 'Kadın ya da erkek fark etmez, öğrencilerin uygun kıyafetlerle okula gelmesini istiyoruz' dedi.


Olayın duyulmasının ardından sosyal medyadan Juvik'e destek yağdı. Dayanışma için açılan Facebook sayfasına dünyanın farklı yerlerinden yüzlerce kişi üye oldu.