'İçine cin kaçtı' deyip köpekleri barınağa terk ettiler!

İki köpek, İstanbul Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı’na 'içlerine cin kaçtı' denilerek terk edildi.
'İçine cin kaçtı' deyip köpekleri barınağa terk ettiler!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-22 21:07:20    

Fatih'te iki köpeği barınak yakınına terk eden kişi, evlerinde yaşlı bir hastanın olduğunu, iyileşmediğini ve sebebinin evdeki köpeklerin içine 'cin kaçmış' olduğundan kaynaklandığını bahane etti.

 

Barınak gönüllüsü Meral Olcay, Facebook hesabından Rüzgar ve Ayaz'ın fotoğrafını paylaşarak şu açıklamayı yaptı: ''Barınağı arayan bir kişi, evin yaşlı nenesinin hastalandığını ve iyileşemediğini, sebebinin de evdeki iki pekinezin içine cin kaçmış olduğunu söyledi. Nenenin de buna inandığını ve bu köpeklerin evden uzaklaştırılması gerektiğini belirtti. Kendisine bu davranışın doğru olmadığı konusunda bilgi verildi, ikna olduğunu beyan etti, haklısınız dedi. Oysa ikna olmamış ve bu kış şartlarında el kadar köpekleri barınak yakınına atıp kaçmışlar. Tesadüf eseri barınak sokağına giren araç olayı görüyor ve köpeklerden birini yakalıyor, bize getiriyor. 'Diğeri de araziye doğru fırladı' diyor. Bunun üzerine tüm personel seferber olup sadece barınak arazisi değil, civar yerlerde bakılıyor ve sonunda diğer köpek de bulunuyor yol kenarında. Gözleri faltaşı gibi açılmış korkudan, soğuktan, şoktan. Hem bu köpeklere hem de bize bu acıyı eziyeti yaşatmaya kimsenin hakkı yok .

Fakat yasada gerekli düzenlemeler yapılmadığı müddetçe; Bir mal eşya gibi satın alınıp, sonra da çöp gibi sokağa atıldığında, caydırıcı ağır cezalar verilmediği müddetçe bu tür sorumsuz insanlar hayvancıklara eziyet etmeye devam edeceklerdir. Baba oğul pekinezler barınağımızda koruma altına alındı, ikisini ayırmayacağız. İsimlerini Rüzgar ve Ayaz koydum. Rüzgar ve Ayaz yuva arıyor. www.yedikulehayvanbarinagi.com'a başvuruları bekliyoruz.''

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü