İki maaş ikramiye dengeyi bozmaz!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, '7 Haziran seçimlerinde, şahsi başarı yüzdeniz nedir?' sorusu üzerine, 'Benim düşündüğüm hedef, bu seçimlerde yüzde 35 çıtasını yakalamaktır. Yakalayamazsanız, yakalayamıyorsunuz, siyasette bedel ödemek var' dedi.
İki maaş ikramiye dengeyi bozmaz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün akşam 5N1K programında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.

Emekliye ikramiye sözüne halkın yüzde 100 güvenmesi için notere gittiğini de kaydeden CHP Lideri, “Başbakan Davutoğlu’nun “Kimin cebinden veriyorsun?” sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Devlet bütçesinden alacağız, iki maaş... Bu parayı çok görüyorlar emekliye. Emekli zaten ne alıyor ki? İki maaş ikramiye verdiğimizde dengeler bozulacakmış; bizim dengelerimiz bozulmaz” ifadesini kullandı.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “Seni başkan yaptırmayacağız” sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan zaten başkan olamaz ki. 400 milletvekili çıkaramaz” diye konuştu. “HDP yüzde 10 barajını aşmazsa ne olur?” sorusuna karşılık CHP Lideri, “Aşmasını isteriz. Yüzde 10 seçim barajı milli irade hırsızlığına yol açıyor. Demokrasiyi savunuyorsak o kişilerin, o siyasal partinin de haklarını savunmalıyız” değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu, iktidar olurlarsa PKK lideri Abdullah Öcalan’la masaya oturmayacağını da söyledi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü