İmamdan mültecilere: Avrupa’da çocuklarınızı Müslüman yetiştiremezsiniz, topraklarınıza dönün!

Edirne’de bulunan Suriyeli mültecilere, kurban katliamı namazında imamlık yapan İlyas Ahmet, 'Avrupa’ya gitmeyin, onlar ne zaman Müslümanlara kardeş oldu, bize ne zaman yardım ettiler… Avrupa’da çocuklarınızı Müslüman yetiştiremezsiniz, topraklarınıza dön
İmamdan mültecilere: Avrupa’da çocuklarınızı Müslüman yetiştiremezsiniz, topraklarınıza dönün!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-23 22:03:46    

İmamın da mülteci olduğu öğrenildi. DHA’nın haberine göre; Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün ‘güvenli bölge’ olarak ilan ettiği ve giriş-çıkışların kontrol altında olduğu Sarayiçi’nde polis ekiplerince ikna edilen yaklaşık 400 sığınmacı dün gece otobüslerle İstanbul’a dönmüştü. Kalan yaklaşık 500 mülteci ise günler süren bekleyişleri ardından bugün otobüslerle Türkiye'nin farklı şehirlerine geri gönderildi.

Üzerinde uyumak için kullandıkları halı ve battaniyeleri yere seren yaklaşık 50 kadar Suriyeli sığınmacı, Sarayiçi mevkiinde bayram namazı kıldı. Namazı kendi aralarındaki imam İlyas Ahmet kıldırdı.

Yapılan duaların ardından konuşan imam İlyas Ahmet, Suriyelilere Avrupa’ya gitmeyin uyarısı yaparak, 'Avrupa’ya gitmeyin, onlar ne zaman Müslümanlara kardeş oldu, bize ne zaman yardım ettiler. Onlar zaten bizim ülkemizi işgal ettiler. İsrail, Yahudi, kötü insanlar, Avrupa tüm bunları onları korumak için yapıyor. Avrupa’da çocuklarınızı Müslüman yetiştiremezsiniz, topraklarınıza dönün' dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü