İmamoğlu: Bana randevu veren iki bakandan biri Mehmet Şimşek diğeri Ulaştırma Bakanı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Murat Kurum İstanbul'u bilmiyor' dedi. Murat Kurum'a destek kampanyasına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e çağrı yapan İmamoğlu 'İtibarını bir acemi adaya ezdirme; sen itibarlı bir insansın, iyi bir ekonomistsin' dedi.
İmamoğlu: Bana randevu veren iki bakandan biri Mehmet Şimşek diğeri Ulaştırma Bakanı
2024-03-05 11:45:50   Güncelleme: 2024-03-05 11:45:50    

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın 'Demokrasi Meydanı' programında sorularını yanıtlayan İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle: 

'Bir önde bir geride giden 14 ilçemiz var. Vatandaşımız çok derin analiz ediyor.'

('Muhafazakar kadın seçmeniniz çok mu' sorusuna yanıt): 14 senedir siyasetin içindeyim. Çok farklı sahalar gördük Anadolu'da. Gördüğümüzün üstünde halk meydanı var. Aile toplantısı yapacağız desek herkes öyle gelir. Araştırmacılar ev kadınları daha çok oy veriyor diye söylüyor. Ciddi bir fark görünüyor. Biz bunu İstanbul'da yıktığımızı da düşünüyorum.

100 tane kreş açtık, 100 tane daha açacağız. 

Melen açıklaması

Melen bir baraja dönüşecekti İstanbul'un günlük su ihtiyacını karşılayacaktı. Çok kötü mühendislikle beraber oradaki yatırım çöp oldu. 

İstanbul İttifakı açıklaması 

Bizim yönetim anlayışımızda, hizmet anlayışımızda, siyaset anlayışımızda da İstanbul İttifakı var. Bu partiler ötesi bir durum.

İmamoğlu'nun ilk 5 yılı

Bu 5 yılın en göze çarpan hattı ekonomi. Biz ilk emarelerini 2019 öncesi göstermeye başlayan Türkiye'nin ekonomik kriz yaşayacağının sinyallerini veren bölümü yaşamaya başlamıştık. Yeni yatırımlar, yeni atılımlar diyerek, tıkır tıkır çalışan bir belediye kavramını ön planda tutarak ki daha sonra 150 proje demiştik daha sonra 300 projeye çıktı, açılışlar yaptık. İcraatçı, atılımcı, kalkınmacı bir belediyecilik.

İstanbul'un yoksullukla mücadelesinin tam da içine düştük. Seçim elimizden alındı, 700 terörist var dediler sandık başında. Bir tane mi gözaltı olmaz. Ben birine hırsız terörist diyeceğim sonra ben buna siyasi söylem diyeceğim böyle bir şey olabilir mi? Göreve geldiğimizin 6. ayında pandemi yaşadık. Kaybettiğimiz insan sayısını bile alamıyoruz TÜİK'ten. Pandemide dünyada en fazla yerel yönetimler desteklendi, bizde tam tersi. Bütün bu dönemde gelir düşüşü yaşandı.  Ekonomi kötü biz metro yapıyoruz. 

İBB hiç bir şey yapmadı, borca boğuldu bunlar külliyen yalan. Borçlanmamızı bile vermediler. Bizim belediyede kasımda bütçemiz oylanır, gelir giderini kapatmamız için borçlanmaya ihtiyacımız var. Bazı yıllarda 2021 olsa gerek. Bizim borçlanmamıza izin vermediler ona rağmen kasayı döndürdük.

Metro açıklaması 

Bütün projeleri revize ettik. Mahmutbey Esenyurt metrosunun parasını bulduk. Sıfır düzeyindeydi.

Murat Kurum'a yanıt

İsmail Küçükkaya'nın Murat Kurum nasıl bir rakip sorusuna yanıt verdi: 

'Allah herkese öyle rakip versin derim de ayıp olacak. Ama ben öyle rakip de istemiyorum. Keşke bu vasat tavırları yapmasaydı. Bir hukukumuz var. Eleştireceğim çok şey var.

Acemi aday açıklaması 

Acemi aday: İstanbul'u bilmiyor. Benim İstanbul'da 35 yıllık bir hayatım var. Evimiz bağlarbaşındaydı sonra Göztepeye taşındık. Avcılarda okudum . Ben bu şehri mahalle mahalle sokak sokak semt semt... Benim inadım vardı babamın arabasına binmiyordum, ben toplu taşıma kullanıyordum. Büyükçekmece ile Küçükçekmece'yi karıştırıyor. Sultanbeyli'ye metrobüs getireceğim diyor. Metrobüs bambaşka bir hat. Sultanbeyli'de metro var zaten.

'Sen TOKİ olarak İstanbul'a 8 bin konut yaptın, 300 bin konut nasıl yapacaksın?'

Paramız pul oldu. Üç haneli enflasyonla boğuşuyoruz. Gıda enflasyonunda birinciyiz. Bu kritik sorunlar bizi kentsel dönüşümle ilgili de vurdu. Rakibim 'KİPTAŞ eliyle 300 bin konut yapacağım' diyor. Ya arkadaş, nasıl yapacaksın? Sen 5 yılda TOKİ olarak İstanbul 8 bin konut yaptın, ben de KİPTAŞ olarak 10 bin konut yaptım. İkimizi toplasan 18 bin ediyor. Onun için acemilik diyorum, savuruyor bazı şeyleri. Bu olmaz.

'Kanal İstanbul'a Murat Kurum değil, Erdoğan karar verir'

Kanal İstanbul sorusunu soruyor arkadaşlar, 'İstanbul'un gündeminde olmayan konu benim gündemimde değil' diyor. Ya Kanal İstanbul'a Murat Kurum karar verir mi? Cumhurbaşkanı karar veriyor. Kanal İstanbul'u gündemimizden kaldırdık derse, ben Murat Kurum'u alkışlayacağım.

Mehmet Şimşek'e çağrı: İtibarını bir acemi adaya ezdirme

Mehmet Şimşek'e saygı duyuyorum. Ben iki kişiden randevu alabildim, biri Ulaştırma Bakanı, birisi de Sayın Şimşek. Randevu verdi, bizi kabul etti. Yapma Sayın Şimşek, itibarını bir acemi adaya ezdirme. Sen itibarlı bir insansın, iyi bir ekonomistsin. Bu ülkeye dair de güzel hizmetler bekliyoruz sizden. Sayın Şimşek, değerlisiniz. Rasyonel tutum bunu gerektirir, benim tanıdığım Şimşek'in durumu da bunu gerektirir. Şu oy kazandırmaz, bu oy kaybettirir. Ben Allah korusun Kurum olsam, 'bunu benim için söyle' demem. Zafiyet bu.

'Kazanacağız'

Milletle birlikte kazanacağız. Hiç aklımdan kaybetmek geçmiyor. İçim çok ferah. Açılış yapacağız, Gazze'ye yardım yapacağız. Bugün hizmetlerimizi açacağız. Yarın başka bir açılış yapacağız, cumartesi metro açacağız, ondan 3 gün sonra başka bir metro açacağız. Millete gidip hitap ediyoruz. Çat kapı pazara inebiliyorum, çat kapı esnafa gidebiliyorum, çat kapı iş insanlarına gidebiliyorum