İmamoğlu: Devletin gücünü çekinmeden karşımıza dikmeye çalıştılar, polisimizi emellerine alet ettiler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul ilçe aday tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) aşkanı Ekrem İmamoğlu, 'İstanbul seçimi a kişisi b kişisi seçimi değil. Bir yol arkadaşınız olarak söylüyorum sonsuz bir mücadele gücüyle sonsuz bir idealizm yolculuğunda gözünü kırpmadan her türlü mücadeleyi vereceğimden hiçbir Allah'ın kulunun kuşkusu olmasın. Bu yoldan dönmek yok. Bu sadece İstanbul'da bir seçim kazanma yolculuğu değil' diye konuştu. 'Hedefimiz ve parolamız belli, tam yol ileri!' diyen İmamoğlu, 'İstanbul'a hizmet için tam yol ileri. Yolumuz bahtımız açık olsun. Hep birlikte16 milyonun iktidarına yürüyoruz' ifadelerini kullandı.
İmamoğlu: Devletin gücünü çekinmeden karşımıza dikmeye çalıştılar, polisimizi emellerine alet ettiler
2024-02-13 15:07:58   Güncelleme: 2024-02-13 15:07:58    

Toplantıda CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de adaylar ve sandık güvenliği hakkında konuştu. 'İstanbul’da ilk defa 31 Mart’ta İstanbul’un 4 kadın belediye başkanı olacak. İstanbul’da çok sayıda genç arkadaşımız 31 Mart’ın sonra CHP’yi belediye başkanı olarak temsil edecek' diyen Çelik, İstanbullulara 'İstanbul’un 39 ilçesinde güçlü bir iddia ortaya koyacağız. İstanbul’da 31 bin sandığı 100 bin kişilik orduyla koruyacağız. Asil sandık görevlilerimiz tamamlandı. Bütün İstanbullular gönül rahatlığıyla sandıklara gidebilirler. İstanbul’un helal oyları bizlere emanet biz sandıkları koruyacağız' diye seslendi.

İstanbul'un belediye başkan adayları şöyle:

Adalar Belediye başkan adayı Ali Ercan Akpolat
Arnavutköy Belediye Başkan adayı Tekin Aras
Ataşehir Belediye Başkan adayımız Onursal Adıgüzel
Avcılar Belediye Başkan adayı Utku Caner Çaykara
Bağcılar belediye Başkan adayı Cem Kılıç
Bahçelievler Belediye Başkan adayı Emine Gülizar Emecan
Bakırköy Belediye Başkan adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu
Başakşehir Belediye Başkan adayı Mesut Öksüz
Bayrampaşa Belediye Başkan adayı Hasan Mutlu
Beşiktaş Belediye Başkan adayı Rıza Akpolat
Beykoz Belediye Başkan adayı Alaattin Köseler
Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mehmet Murat Çalık
Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney
Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Hasan Akgün
Çatalca Belediye Başkan adayı Erhan Güzel
Çekmeköy Belediye Başkan adayı Orhan Çerkez
Esenler Belediye Başkan adayı Hasan Dalkıran
Esenyurt Belediye Başkan adayı Ali Gökmen
Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Mithat Bülent Özmen
Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat
Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı Hakan Bahçetepe
Güngören Belediye Başkan adayı Temel Akkoç
Kadıköy Belediye Başkan adayı Mesut Kösedağı
Kağıthane Belediye Başkan adayı Tonguç Çoban
Kartal Belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel
Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Kemal Çebi
Maltepe Belediye Başkan adayı Esin Köymen
Pendik Belediye Başkan adayı Tarık Balyalı
Sancaktepe Belediye Başkan adayı Alper Yeğin
Sarıyer Belediye Başkan adayı Mustafa Oktay Aksu
Silivri Belediye Başkan adayı Bora Balcıoğlu
Sultangazi Belediye Başkan adayı Ferhat Epözdemir
Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Ayhan Koç
Şile Belediye Başkan adayı Özgür Kabadayı
Şişli Belediye Başkan adayı Emrah Şahan
Tuzla Belediye Başkan adayı Eren Ali Bingöl
Ümraniye Belediye Başkan adayı Aykut Erdoğdu
Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş
Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Onur Soytürk

Ayrıntılar gelecek…

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kızanlar üzülenler olacak herkes bir şekilde bir zaman dilimi içerisinde bu partide belediye başkanı olarak atandı aday oldu kazandı kazanamadı her biri bir süreç. İçinde yüz tane hikâye çıkar, tartışmalar yapılabilir. sizi burada temin ediyorum ben hepinizin huzurunda il başkanımıza teşekkür ediyorum. il başkanı kurulan sistemle birlikte tek tek ilçe ilçe araştırarak ilçe başkanlarıyla konuşarak, bakın ben ilçe başkanlığı süreçlerini de bilirim, dolayısıyla aday adaylarına nasıl bir ilgi veya belediye başkanlarına nasıl bir ilgi süreci yaşanıştır bilirim, benim şahit olduğum 4 süreçle ilgili en araştırmacı en demokrat herkese gereken saygıyı gösteren süreç yönetilmiştir. Adaylarımız partimize hayırlı olsun. il başkanım sana teşekkür ediyorum, bu kadar net. İstanbul seçimi a kişisi b kişisi seçimi değil. Bir yol arkadaşınız olarak söylüyorum sonsuz bir mücadele gücüyle sonsuz bir idealizm yolculuğunda gözünü kırpmadan her türlü mücadeleyi vereceğimden hiçbir Allah'ın kulunun kuşkusu olmasın. Bu yoldan dönmek yok. Bu sadece İstanbul'da bir seçim kazanma yolculuğu değil.

'Burası CHP kürsüsüdür, herkesin saygı duyması gerekir'

Bugün ortaya konan siyaset manzarası gereği bütün oluşumlara rağmen halkın ittifakını, kentin uzlaşmasını, farklı siyaset görüşünde olan insanların bu şehrin çıkarını son damlasına kadar koruyacak şekilde yapılacak büyük bir yolculuk. O bakımdan duygusal tepkisini ya da birtakım kırgınlıklarınızı dile getirin saygıyla karşılıyorum ama burası CHP kürsüsüdür bu kürsünün size duyduğu saygı gibi burada bulunan herkesin de bu kürsüye saygı duyması gerekir. 

AKP'li ilçe belediye başkanlarına: Onlar kendilerini bir kişiye sorumlu hissediyorlar!

Beş yıldır hiçbir parti ayrımı yapmadan bütün ilçe belediyeleriyle çalışmak için her yolu denedik deniyoruz ama her seferinde bir takım dirençlerle karşılaşıyoruz. Bu direncin kaynağının neresi olduğunu kim olduğunu bütün ülke biliyor. Maalesef özellikle Ak Partili pek çok ilçe başkanı bizimle yan yana gelemediler bile. Görüşlerini almamıza rağmen ilçelerinde yaptığımız her işte onları açılışlara davet ettiğimiz halde onlar gelemediler. Bunu tercih edenler var gelenler de var. Onlara teşekkür ediyorum. Ben ilçe beldiye başkanı olarak bir kez bile davet edilmediğim bir kez bile ziyaret edilmediğim, ilçe belediye başkanlığı döneminde yirmi kere gelse onunla gezerdim. Çünkü bu makamlar millete ait makamlar işte bunu anlamıyorlar. Onlar kendilerini vatandaşa değil onlar kendilerini bir kişiye sorumlu hissediyorlar. Bunu yıkacağız, bunu yıkacağız! Talimatı halktan değil bir kişiden alıyorlar. 

'Valla milletin malını işgal eden varsa orayı gittik yıktık, yıkmaya da devam edeceğiz'

(Erdoğan'ın Hatay'da tartışma yaratan sözlerine) Milletle alay etmek demektir. Bu milletin iradesiyle dalga geçmektir bu. Ama millet aldanmayacak. Göreceksiniz milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü ne yaptıysak bu millet için yaptık hem de onlardan çok daha hızlı ve çok daha ucuza, daha kaliteli ve doğru bir biçimde yaptık. İlk dönemde yaptığımız 65 km yolu İstanbul'u beş dönem hem de hükümet 20 yılında kendilerine aitken yönettiler bu kadar çok metroyu yapamadılar. Bu hızla bu kadar düzgün bir finansman yöntemiyle yapabildikleri bir tek dönemeleri yok. İsteseler de yapamazlar. Onların israf düzenine hizmet eden yönetim anlayışıyla eşe dosta kamu kaynağı dağıtan iş ahlakıyla bu işler yapılamaz. Bakın beş yılda bizden önce akıllarına gelmemiş ihmal edilmiş onlarca konuya el attık. Ne yaptıysak birilerine rant üretmedik yeşil alanları meydanları talan etmedik. Tam tersine buraları ihya ettik, güzelleştirdik. Halktan kaçırılan ne varsa vatandaşın kullanımına açtık. Bazen ne yazık ki devletin gücünü bile çekinmeden karşımıza dikmeye çalıştılar. Polisimizi kendi emellerine alet ettiler. Ama biz yılmadık. Valla milletin malını işgal eden varsa orayı gittik yıktık, yıkmaya da devam edeceğiz. Bir kişinin kazandığı değil 16 milyon insanın kazandığı dönemi başlattık. İstanbul'un gücün ve paranın akış yönünü değiştirmeyi başardık. Biz size ihanet ettirmeyeceğiz. Biz İstanbul'un muhafızı olmaya devam edeceğiz. 

'İstanbullular o eski israf ve ihanet devrine asla geri dönülsün istemiyor'

Bu şehirde gücün ve özellikle bu akışın yönünü değişmesi hiç kolay omadı. Soruşturmalar yaşadık engellemeler yaşadık her seferinde istanbullular yanımızda oldu. 16 milyon insanımızla bu oyunu bozduk. Ben veya biz değil İstanbul başardı diyoruz. İstanbullular gündelik siyasetin bütün küçük hesaplarını alt üst edecek, İstanbullular gözleriyle görüp, yaşadıkları hayatlarını güzelleştirecek büyük değişimin yanında yer almaya devam edecek. Bu durum bazı kişi ve partiler ikbal ve beka sorunu olarak görebilirler. onlar istanbul seçimlerini başka mecralara çekmeye çalışabilirler fakat istanbulluların gündemi belli. İstanbullular daha fazla sosyal destek daha fazla yeşil alan, daha fazla kreş, daha fazla kent lokantası daha fazla spor tesisi istiyor. bütün bunları da ancak bizim başarabileceğimizi görüyor ve biliyor. İstanbullular depreme hazırlıkta sergilediğimiz ciddi politikalar artsın istiyorlar. İstanbullular o eski israf ve ihanet devrine asla geri dönülsün istemiyorlar. 

'Bu kardeşiniz size söz veriyor'

Bu kardeşiniz size söz veriyor; bu şehirde kimsenin inancına kimsenin siyasi düşüncesine kimsenin yaşam tarzına bakmadan ayrımcılık yapamdan adil ve özgür bir kent, bu şehir herkesin şehri. Bu şehir Kürtlerin şehri, bu şehir Alevilerin şehri, bu şehir Boşnakların şehri, bu şehir Ermenilerin şehri, bu şehir Süryanilerin şehri. Bu şehirde 16 milyon özgür Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı var. Bu şehirde vatan sever, bayrağını seven Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde cumhuriyetin izinde yürüyecek 16 milyon insan var. İstanbulluların istediği olacak. onun için buradayız. 

Hedefimiz ve parolamız belli, tam yol ileri! İstanbul'a hizmet için tam yol ileri. Yolumuz bahtımız açık olsun. Hep birlikte16 milyonun iktidarına yürüyoruz.'

İl Başkanı Özgür Çelik: İstanbul’da ilk defa 31 Mart’ta İstanbul’un 4 kadın belediye başkanı olacak

İmamoğlu’nun ardından adayları tanıtmak için kürsüye çıkan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 'İstanbul’da ilk defa 31 Mart’ta İstanbul’un 4 kadın belediye başkanı olacak. İstanbul’da çok sayıda genç arkadaşımız 31 Mart’ın sonra CHP’yi belediye başkanı olarak temsil edecek' diye konuştu.

Çelik, 'Meclis üyesi belirleme süreçlerinde bazı ilçelerimizde taleple eğilim yoklamamızı gerçekleştirdik. Bazı ilçelerimizde atama yöntemleriyle meclis üyelikleri devam edecek. Buradan bütün üyelere şunun sözünü veriyorum kadınlar ve gençler 2019’a göre meclis üyesi listelerinde daha çok temsil edilecekler' diye konuştu.

'İstanbul’un 39 ilçesinde güçlü bir iddia ortaya koyacağız'

Çelik, 'Biliyoruz ki rakiplerimiz yerel siyaset konuşmak yerine yine toplumu kutuplaştırarak sonuç alma yoluna gitmek isteyecekler Montaj videolarla sahte broşürlerle toplumu yine kutuplaştırmaya çalışacaklar. Ama biz nezaketten asla taviz vermeyeceğiz. İstanbul’un 39 ilçesinde güçlü bir iddia ortaya koyacağız. İstanbul’da 31 bin sandığı 100 bin kişilik orduyla koruyacağız. Asil sandık görevlilerimiz tamamlandı. Bütün İstanbullulara buradan seslenmek istiyorum bütün İstanbullular gönül rahatlığıyla sandıklara gidebilirler. İstanbul’un helal oyları bizlere emanet biz sandıkları koruyacağız' ifadelerini kullandı.