İmamoğlu: İstanbul’un kendi malı mülkü olduğu duygusuna kapıldılar, böyle bir rüyadalar

CHP heyeti ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) eski başkanı Sadi Güven ve üyelere hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın ertelenmesinin ardından açıklama yapıyor.
İmamoğlu: İstanbul’un kendi malı mülkü olduğu duygusuna kapıldılar, böyle bir rüyadalar
2022-06-01 15:35:28   Güncelleme: 2022-06-01 15:35:28    

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 'İmamoğlu, 16 milyon İstanbullunun arkasında. Onlarını haklarını savunma noktasında, CHP parti terbiyesi ve kültürü içinde birikimi ile İBB'de tarih yazmaya devam edecek Erdoğan çatlasa da patlasa da' dedi.

İmamoğlu, dava sürecine ilişkin olarak şunları söyledi:

'Bu davada 4 yıla kadar hapsim ve siyasi yasaklı olmam istendi. Bu süreçte hukukun bu şekilde bir mahkemeyi açıyor olması bile talihsizlik. Bu talihsizliğin yaşanması hepimizi üzmüştür. 

Uzun zamandır muhalefeti bastırmak için yargıyı silah gibi kullanma geleneği oluştu. Kullanıldığı tek kişi elbette ben değilim. Son bir ayda Gezi'de yıllarca hapis cezası verilmiş yol arkadaşlarım, hemşehlerim var içinde... Yine Kaftancıoğlu davası var... Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na, ana muhalefet partisinin genel başkanına yapılan linç girişiminde bulunan cezalarla kıyaslıyoruz... Bu yapılanların yegane sebebi var, toplumu germek istiyorlar. Geçmişte samimi duygularla bu siyasilere oy veren vatandaşlarımız, kendi siyasi kadroları bile yaptıklarını anlamakta güçlük çekiyorlar. 

Dikkatleri dağıtmak, toplumu suni gündemlerle yormak, seçmen kayıplarını durdurmak istiyorlar. Bunu bir intikam aygıtına çevirerek mahkemelerle yapma çabasıdalar. Bu sadece bir siyasi kazanımla tanımlanamaz, milletimizin en önemli, bir arada oluşunu var eden adalet duygusu noktasında hepimizin başını öne eğen bir durum. Yargıyı tahakküm altına alıyorlar, almaya devam edecekler gibi gözüküyor. Her yol mübah gibi hareket ediyorlar. İktidar ne derse desin, muhalefet herhangi bir şey söylese hemen suç kavramıyla karşı karşıya kalıyor. 

İçişleri Bakanının bana ahmak demesine yanıt verdiğim halde, ki buna siyasi kavramla yanıt verdim, kendisine iade ettim, sanki YSK'ya demişim gibi 4 yıl hapis ve siyasi yasak istenen davada yargılanıyorum. 

Meclis çatısı altında Cumhurbaşkanın milyonlarca insana dönüp konuşmasında, benim burada ifade edemeyeceğim bir hakareti gördük, bunlar çok ağır hakaretler... Böyle olunca o bir avuç insanın içinde bulunan kişilik de aynı ifadeyi kullanmakta kendinde hak görüyor. Biz toplumu temsil eden insanlar olarak vatandaşı ya da kendimizi savunurken bu sözleri iade etmek zorunda kalıyoruz. Yaptığımız iş bu. Sözünü iade ettim o gün, söze bakarım söz mü diye, adama bakarım adam mı diye dedim... Allah'a havale ettim. Bizim ahlakımız ancak buna müsaade ediyor. Türkiye'de hukuk şu anda herkese eşit değil, birilerine küfür de hakaret de serbest! Kaos yaratma çabasındalar, ellerinden geleni yapıyorlar, ülkeyi korku sürecine sürükleme çabasındalar. Muhalif her sesi kısmak, kendilerine karşı olanları bertaraf etme çabasındalar ama buradaki heyet, sadece milyonlarca insanın bir sesi, boş beklerler, çok beklerler, böyle bir şeyi asla başaramayacaklar. Bu halk çok zeki, kaos yaratma çabalarınıza, masum insanları sokağa dökerek gerginlik ortamı yaratmanıza geçit vermeyecek. Bu millet güle oynaya, bayram havasında, kardeşçe sandığa gidecek, bu ülkeden esirgediğiniz adaleti, tekrar tesis edecekler, az kaldı. Bu milletin o iktidardaki bir avuç insana, bu ülkenin sade vatandaşlarına onların da vatandaş olduğunu öğretecek. 

Hala üzerinde tepindiğiniz, acısını hissettiğiniz İstanbul seçimlerinin üzerinden 3 yıl geçmiş, kendi içinizdeki insanlar bile seçimi iptal etmenin yanlış olduğunu söylemelerine rağmen aynı akla devam ediyorsunuz, bu çok şaşırtıcı. Bugün artık İstanbul seçimlerini iptal ettik, ne doğru yaptık, hukuk adına ne güzel iş olduğunu söyleyecek bir tane AK Partili yönetici çıksın konuşsun, Allah'ın kulunu bulamazsınız. Yüzlerce terörist vardı, terörle iltisaklı sandık görevlileri vardı, ama bir kişi bile yargılanmadı!

Bir kişi var, o da İçişleri Bakanı. Seçim güvenliğinden en sorumlu birinci kişi... Seçim akşamı bile görevini ihmal edip rakibimle toplantı yapacak kadar görevini ihmal eden bir kişiydi. Halkın iradesini gasp etmek için İstanbul'un bazı ilçelerinde elini geleni ardında koymadı.

Ayrıntılar geliyor...

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü