İmamoğlu, Samsun'a atanan hâkim ile ilgili iddiaların araştırılması için HSK'ya başvuracak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Taşkın Özer, İmamoğlu’nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldığı davaya ilk olarak bakan hâkim Hüseyin Zengin’in karar aşaması öncesinde kendi isteği dışında Samsun’a atanması ve bu atamayla ilgili olarak kamuoyunda yer alan iddialar hakkında inceleme yapılması amacıyla yarın Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) başvuracaklarını açıkladı. 
İmamoğlu, Samsun'a atanan hâkim ile ilgili iddiaların araştırılması için HSK'ya başvuracak
2023-01-12 18:34:15   Güncelleme: 2023-01-12 18:36:34     ©ANKA

Gazeteciler Barış Terkoğlu ve Murat Ağırel’in ifadelerine başvurulmasını talep edeceklerini söyleyen Özer şunları kaydetti:

'Müvekkilimiz Ekrem Bey hakkında İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bir karar verildi. Bu dava, devam ederken Samsun’a atanan Hüseyin Zengin isimli bir hâkim var. Biz de bu atamanın, ‘doğal hakim ilkesi’ dediğimiz, bir ilke vardır hukukta. Bunun ihlal edildiğine yönelik kaygılarımız vardı zaten yargılama süresince. Daha sonra kamuoyunda birtakım iddialar ortaya atıldı. Hâkime şöyle denildi, böyle denildi gibi. Neticesinde bu iddiaları da işin içine katarak, bu iddialara ilişkin olarak HSK Başkanlığı’nın bir müfettiş görevlendirmesi, bu iddiaları araştırması, bu iddialara ilişkin bir inceleme ve soruşturma yapmasını talep edeceğiz. Aynı zamanda bu iddiaları ortaya atan iki gazeteci var, Barış Terkoğlu ve Murat Ağırel, bunların da ifadelerine başvurulmasını talep eden bir dilekçeyle yarın HSK’ya başvuracağız.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü