İMAMOĞLU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANLARI ORADA OLABİLİRDİ AMA HER ŞEYE RAĞMEN İYİ BİR İLETİŞİMDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la belediye başkanlarının buluşmasını bu sözlerle değerlendirdi.
İmamoğlu: Seçilmiş belediye başkanları orada olabilirdi ama her şeye rağmen iyi bir iletişimdi
2019-09-12 19:36:14   Güncelleme: 2019-09-12 19:36:14    

İBB'ye geçen Bayrampaşa Otogarı'nda incelemelerde bulunan İmamoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

İmamoğlu, Beştepe'deki buluşmayla ilgili 'Tümüyle seçilmiş belediye başkanları orada olabilirdi. Tabii demokrasi adına bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bunun söyleminden vazgeçmiş değilim. Keşke orada o arkadaşlarımız da olsaydı. Ama her şeye rağmen verimli iyi bir iletişimdir. Umuyorum orada kalmasın, devam etsin. Ben bu tarafına bakıyorum' dedi. 

Ekrem İmamoğlu, toplantıyla ilgili kendisine yöneltilen bir soruya, 'İletişim her zaman iyidir. Bu millet konuşa konuşa anlaşacak. Biz, işin o tarafındayız. Birileri kavga ede ede anlaşmanın daha iyi olduğunu savunabilir ama ben konuşa konuşa, uzlaşa uzlaşa, kucaklaşa kucaklaşa anlaşacağına inanan birisiyim. Konuşacağız, ısrarla konuşacağız. Kavga etmeden uzlaşacağız milletimizin lehine. 82 milyon vatansever millet lehine' yanıtını verdi.

Kırılan koltuk yorumu

Belediye başkanlarının bir araya geldiği toplantıda koltuğunun kırılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la arasında geçen diyalogla ilgili de İmamoğlu, oturma düzeninin önceden belirlenmiş olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: 

'Oturduğumuz koltuk, durup dururken kırıldı. Biraz yere düşer gibi olduk, düştük aslında. Sonra ayağa kalktık. Sayın Cumhurbaşkanı, ‘israf yaptın’ dedi. ‘Parasını öde’ falan duymadım. Ben de ‘bu israf değil, sandalye kırık, benle ilgili bir sorun yok. Ama olsun ikinci sandalyeye daha sağlam oturuyoruz’ dedim. Bu ilginç magazin bir durumdu. Tabii sandalye neden çürüktü, neden kırıldı, onu Cumhurbaşkanlığı araştırsın. Demek ki ya sandalye firmasında bir arıza var ya da bakımını yapanda.

Otogarda incelemelerde bulundu

Otogarda incelemelerde bulunan Ekrem İmamoğlu, otogarın 3 gündür İBB tarafından yönetildiğini söyleyerek, 'Şu anda bu Bayrampaşa’daki otogarın otopark ve otobüs giriş-çıkışları bizim kontrolümüzde. Ancak, iş böyle bitmiş değil. Burada işletmelerin tümü, İBB’ye ait. Buradaki bütün işletmelerin ecrimisil (işgal tazminatı) usulüyle ücretlerini İBB’ye ödemeleri gerekiyor. Yani bütün kiracıların muhatabı İBB’dir. Dolayısıyla İBB, mal sahibidir, başkası değildir. Bu bir lütuf değil, tam aksine 16 milyon insanın hakkını teslim almaktır. Geçmişe dönük haksız işlemler yapılmış ise, onlarla ilgili de arkadaşlarım araştıracak' dedi. 

'Ekim ayı sonunda aydınlatılmış kapalı otopark bölümleri, temiz bir şekilde çevre düzeni, esnafın kirasını nereye ödediğini bildiği bir şekliyle burayı tekrar ziyarete geleceğim' diyen İmamoğlu, esnafın sorularına cevap bulma adına otogara Beyaz Masa kurulduğu bilgisini de verdi.