İmamoğlu: Üç yılda izin kullandığım gün sayısı 25 gün

İstanbul'da yaşanan son selde il dışında tatilde olması gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın toplantısı düzenledi. 'İstanbul genelinde adına afet denilecek bir olay yaşanmadı. Sadece Esenyurt'ta sınırlı bir sorun yaşandı. Kaldı ki aynı yerde geçmiş yıllarda defalarca sorun yaşandı' diyen İmamoğlu, 'Yağış gece yarısından sonra şiddetini arttırmıştı. Gelişmeleri ekiplerimizden bilgi alarak an ve an takip ettim. Gelişmeleri ekibimizle yönettik' dedi.
İmamoğlu: Üç yılda izin kullandığım gün sayısı 25 gün
2022-07-14 13:48:50   Güncelleme: 2022-07-14 13:48:50    

İktidar üzerinden 'tek adam anlayışı' eleştirisi getiren İmamoğlu, bunun 'milim milim işlenen bir algı süreci' olduğunu ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kolektif bir şekilde yönetildiğini ifade etti.  'İBB 3 yıldır tek adam kafasıyla yönetilmiyor. Bu gerçeği öncelikle bu ülkeyi tek adam kafasıyla yönetmeyi alışkanlık haline getirenler anlasın. Ben başkan olarak kaldığım sürece İBB tek adam anlayışı ile yönetilmeyecek' diyen İmamoğlu, 'O gece sabaha kadar İBB'nin çalışanları sahadaydı. Sabahın ilk ışıklarına kadar tüm süreci dev kadro ile birlikte yönettik. Şov yapmaya değil sorunu çözmeye odaklandık ve gerçekten de sorunu çözdük. İBB’de kahraman bir kişi değildir, hiçbir zaman olmayacak' diye vurguladı. 

Hakkında yapılan eleştirilere tepki gösteren İBB Başkanı, 'Popülizm yapa yapa bu şehirde pek çok sorunu kangrenleştirmiş zihniyetin bizi eleştirecek açıkçası bu saatten sonra ne yetkisi ne de ahlakı hakkı var' diye sitem etti.

İmamoğlu, 'Pınar Mahallesi'nde ortaya çıkan zarar ben ailemle il dışında olduğum için yaşanmadı. İçinde ciddi ihmaller var. Çünkü Esenyurt'ta dere yatağını ben olduğu yerden başka yere kaydırmadım. Esenyurt'ta dere yatağını ben daraltmadım. Esenyurt'u vahşi yapılaşmaya ben açmadım. Altyapı olmadan onlarca beton  gökdeleni ben oraya dikmedim. Dönemim geçmiş dönemin Esenyurt belediyesi o dönem İBB yönetimi ve hükümeti dünyanın en çirkin şehrini var eden o zihniyet yaptı bütün bunları' diye konuştu.

Vehaber Menu