İmamoğlu: Zoom toplantısı etik dışı değil

CHP'de yerel seçimlere yönelik yapılan toplantıda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, kendi yönetiminde yapılan zoom toplantısıyla ilgili 'etik dışı' yorumlarına katılmayarak, 'Bu toplantı etik dışı olarak değerlendirilemez' dediği öğrenildi. İmamoğlu'nun, toplantıda yerel seçimlere yönelik olarak ise 'topluma değişim mesajı verilmezse seçimlerin yenilgi ile sonuçlanabileceği' endişesini dile getirdiği belirtildi.
İmamoğlu: Zoom toplantısı etik dışı değil
2023-07-22 21:51:47   Güncelleme: 2023-07-22 21:51:47    

Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısında bulunduğu öğrenilen Çanakkale Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ise T24’ün sorusuna, 'Açıklama yapmayacağım. Bende kalsın her şey' yanıtı verdi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından CHP’de yerel seçimlere yönelik ilk kapsamlı toplantı bugün Genel Merkez’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, İmamoğlu da konuştu. CHP'den bazı önemli isimlerle, kendi yönetiminde yapılan online zoom toplantısıyla gündeme gelen İmamoğlu'nun, söz konusu toplantıyla ilgili de konuştuğu öğrenildi. Konuşmasında, toplantı gündemini kendisinin açtığı öğrenilen İmamoğlu'nun, 'etik dışı' yorumlarına katılmayarak, 'Bu toplantı etik dışı olarak değerlendirilemez' dediği belirtildi.

'Toplantıyı kim sızdırdıysa ondan hesap sorulmalı'

İmamoğlu’nun aynı zamanda, 'Biz bu meseleleri aile içerisinde konuşuyoruz. Dışarıda konuşmuyoruz. Toplantının etik dışı olduğu yorumlarına katılmıyorum. Asıl etik olmayan toplantının sızdırılmış olması. Biz bir aileyiz ve bu toplantıyı kim sızdırdıysa ondan hesap sorulmalı' ifadelerini de kullandığı öğrenildi.

Yerel seçimlere yönelik endişelerini de dile getirdiği öğrenilen İmamoğlu’nun, değişim çağrısını yineleyerek, 'topluma değişim mesajı verilmediği takdirde seçimlerin yenilgi ile sonuçlanabileceği' dediği ifade edildi. İmamoğlu, yerel seçim stratejisine yönelik önerilerini de sıraladı.

Bayramiç Belediye Başkanı’ndan Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı

Öte yandan Çanakkale Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’un da söz aldığı ve değişim çağrısında bulunarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa etmesi gerektiği yönünde ifadeler kullandığı iddia edildi. T24’ün sorusu üzerine, Mert Uygun, 'Açıklama yapmayacağım. Bende kalsın her şey' diye yanıt verdi. Bakırköy Belediye Bakanı Bülent Kerimoğlu’nun ise Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasının ardından İmamoğlu’nu eleştirdiği öğrenildi. Kerimoğlu’nun zoom toplantılarını eleştirdiği ve İmamoğlu’nu Genel Başkanın arkasından çalışmakla suçladığı ifade edildi.

Toplantıya CHP’li tüm il, ilçe ve belde belediye başkanları katılırken, 36 belediye başkanı mazeret bildirerek katıl