İmamoğlu'nun 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla yargılandığı dava başladı

İçişleri Bakanlığı’nın ihbarı üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişki 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması, Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başladı.
İmamoğlu'nun
2023-06-15 15:01:53   Güncelleme: 2023-06-15 15:55:15    

Haberin Videosu için tıklayın

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'nin hazırladığı rapora istinaden Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, İmamoğlu dahil yedi kişi hakkında iddianame hazırladı. Avukatının, İmamoğlu'nun ihale sürecinin hiçbir aşamasına dahil olmadığı, talimatı veya yönlendirmesi olmadığı ve imzası bulunmadığını belirttiği ihale ile ilgili olarak kamunun 250 bin lira zarara uğratıldığı iddia edildi. İddianamede, İmamoğlu dahil yedi isim hakkında 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

Savcılık, İmamoğlu ve diğer davalılar hakkında kamuoyunda 'siyasi yasak' olarak bilinen Türk Ceza Kanunu’nun 'Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma' başlıklı 53. maddesinin uygulanmasını da talep etti.

Bu davanın haricinde İmamoğlu'nun 'YSK üyelerine hakaret ettiği' iddiasıyla yargılandığı davadan da hakkında siyasi yasak getirilmesi riski bulunuyor. İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 28 Aralık 2022'de İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmişti. İmamoğlu’nun avukatları bu karara itiraz etmişti. Dosya, istinaf mahkemesine gönderilmişti. Cezanın onanması durumunda İmamoğlu, siyasi yasaklı olacak.

Ayrıntılar geliyor...