İNSANLAR BU ORMANA İNTİHAR ETMEYE GELİYOR! (+18)

Japonya'da bulunan Aokigahara ormanı, her yıl 30 bin kişinin intihar ettiği intihar ormanı olarak biliniyor.
İnsanlar bu ormana intihar etmeye geliyor! (+18)
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Jeolog Azusa Hayano, Vice.com isimli internet sitesinden bir ekiple beraber ormanda bir belgesel çekmeye karar vermiş.

İngiliz Daily Mail gazetesinden Lyle Brennan, 9 Nisan’daki haberinde Aokigahara ormanında çekilen bu belgesele yer verdi. Belgeselin açılış sahnesinde Hayano, birkaç aydır orada bulunan bir arabayı inceliyor ve sahibinin ormanda kendini öldürmüş olabileceğini düşünüyor. Hayano son 30 yıldır ‘Jukai’ (ağaç denizi) adı verilen bölgeye gelen insanları intihar etmemeleri için ikna etmeye çalışıyor.

Her yıl 100 cesedin bulunduğu ormanda daha fazla kişinin intihar ettiği, ancak cesetlerinin bulunamadığı düşünülüyor. Ormandaki bitkiler o kadar sık ki, burada kaybolmak ve gözlerden uzak bir şekilde ölüme gitmek çok kolay. Yine de, insanların intihar etmek için neden toplu şekilde burayı tercih ettikleri bilinmiyor. İlk gelen kişilerin, bu ormanda geçen bir romandan etkilenmiş olabilecekleri tahmin ediliyor.

Ormana gelen kampçıların bir çoğu ya intihar ediyor, ya da kayboluyor ve bölge halkı da ormana giren insanların muhtemelen intihar etmek için geldiğini biliyor. Bu yüzden ormanın içlerine giden patikanın bir yerden sonrasına geçmek yasak.

Ormanın girişinde “Hayatınız, size anne ve babanız tarafından verilmiş değerli bir hediyedir. İntihar etmeden önce lütfen sizi seven insanları, ailenizi ve çocuklarınızı düşünün. Sorunlarınızı içinize atmayın, birileriyle konuşun” yazan, altına da İntihar Yardım Hattı’nın numarasının not düşüldüğü bir levha bulunuyor. Levha insanları düşündürtüyor olsa gerek ki, intihar etmeye gelen kişiler fikirlerini değiştirirlerse diye, dönüşte yollarını bulabilmek için yürüdükleri yolları plastik bantla işaretliyorlar. Hayano, genellikle bu bantları takip ettiğinde ya bir cesetle karşılaştığını, ya da sahipsiz bazı eşyalar bulduğunu söylüyor. Cesetlerin (ya da insan kalıntılarının) bulunduğu yerlerdeki eşyaları inceleyen Hayano, intihar eden kişilerin aklından geçenleri anlamaya çalışıyor.

Belgesel çekimi sırasında, Hayano sarı bir çadırda kalan bir adamla karşılaşıyor. Çadıra yaklaştığında adam geri kaçıyor ve ilk başlarda pek fazla konuşmak istemiyor. Hayano ne kadar kalacağını sorduğunda bir sonraki güne kadar çadırda kalacağını söylüyor. Hayano da bunun üzerine intihar polisi olduğunu, öyle bir şeylere kalkışmamasını, pozitif düşünmesini telkin ettikten sonra “Seni tanımak güzeldi” diyerek uzaklaşıyor. Videonun sonunda verilen bilgiye göre, bu çalışmanın yapıldığı gün adam ambulansla hastaneye kaldırılmış. Yapılan tetkiklerde 1 aydır sadece sıvıyla beslendiği ortaya çıkmış.

Japonlar için intihar, onurlarını kurtarmak için sık sık başvurulan bir yöntem. “Harakiri” olarak bilinen intihar yöntemi, Samurai isimli Japon savaşçılar tarafından yüzyıllarca kullanıldı. İkinci Dünya Savaşı’nda da pilotlar, uçaklarla en çok zarar verecek şekilde dalışa geçerek “kamikaze” yaptılar. Japon kültüründe ve dini inanışında, intihar eden kişilerin ahlaken doğru bir şey yaptığına inanılıyor. Son yıllarda, kendini toplumda yalnız hisseden Japonlar ile özellikle orta yaşta ve işsiz kalan erkek nüfus arasındaki intihar sayıları arttı. Hükümet durumdan endişe etse de, şu ana kadar ciddi bir başarı elde edebilmiş değil. Son 13 yıldır yılda 30 binden fazla kişi intihar etti.