Instagramdan istek göndererek tedavi! Psikolog Mustafa Özay'a online tacizden 10 ay ceza

Hatice B., kişisel problemleriyle ilgili olarak tedavi gördüğü psikolog Mustafa Özay’ın online seans sırasında kendisini taciz ettiğini iddia ederek şikâyetçi oldu. Cinsel taciz suçlamasıyla yargılanan Mustafa Özay, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Instagramdan istek göndererek tedavi! Psikolog Mustafa Özay'a online tacizden 10 ay ceza
2023-06-29 18:15:05   Güncelleme: 2023-06-29 18:15:05    

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, Hatice B. (32), 2017 yılında kişisel problemleri ve öfke sorunlarına ilişkin psikolog Mustafa Özay’a başvurdu. 2017 yılından 2021 yılına kadar ücret karşılığında terapi alan Hatice B., 2020 yılındaki Koronavirüs salgını nedeniyle terapilerini online almaya başladı.

İddiaya göre Hatice B., 14 Şubat 2020 tarihindeki seans randevusu için psikoloğu Mustafa Özay ile görüştü. Mustafa Özay, ‘bir psikoloğun gözünden’ isimli Instagram profilinden istek göndereceğini ve bunu kabul etmesi gerektiğini Hatice B.’ye söyledi. Psikolog Özay, istek gönderdiği linkte kendisinin seanslarla tahrik olduğu şeklinde Hatice B.’ye taciz edici yazılar yazdı. Olay karşısında büyük şok yaşayan Hatice B., psikolog Mustafa Özay’ın bu yazılarına tepki gösterdi. Mustafa B. de on seansı ücretsiz yapabileceğini söyleyerek kendisini affettirmeye çalıştı. Psikoloğunun bu konuşmalarından rahatsızlık duyan genç kadın, savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulundu.

İki yıldır görülen davada kararını açıklayan mahkeme, psikolog Özay’ı 'cinsel taciz' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Özay, savunmasında suçlamaları reddetmiş ve Hatice B. ile aralarındaki yazışmaların tedaviye yönelik olduğunu söylemişti.