İnternet reklamcılığına tepkiler büyüyor!

Bir çok yayıncının başvurduğu internet reklamcılığı ne kadar güvenli?
İnternet reklamcılığına tepkiler büyüyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Erdal Ergüler/ VeHaber

İnternet teknolojisinin gelişmesiyle beraber her geçen gün yeni  web siteleri kuruluyor ve yeni iş imkanları doğuyor fakat bu hızlı ilerlemenin dezavatantajları da var.

YASAL BOŞLUKLAR

Bir çok aracı firma, henüz oturmayan yasal boşluklardan faydalanarak yayıncıların ödemesini yapmıyor ya da anlaşma ihlalleri hakkında yeterince bilgi vermiyor reklamverenle yayıncı arasında aracı olan firma  yayıncının biriken paralarına rağmen kural ihlalinden hesabını kapatıyor ve ödeme yapmıyor  bu durum da yayıncıların dolandırıldığı hissine kapılmasına neden oluyor.

ÇOK SAYIDA ŞİKAYET VAR

Google Adsense, Gittigidiyor, Hepsiburada gibi platformlara başvurup ödemesini alamayan ve biriken ödemesini hangi gerekçeyle alamadığı sorusunu sorduğunda cevap alamayan  ya da üstü kapalı geçiştirilen yayıncılar rahatsız.

ALTERNATİF REKLAMCILIK

Web siteleriyle beraber yayıncı firmalar da artıyor. Mağdur olan yayıncılar yeni reklam firmaları arayışında. Kısa vadede başarıya ulaşan Yandex, yaptığı çalışmalarla alternatif bir reklamveren-yayıncı ilişkisi yaratacak gibi duruyor.

İnternet reklamcılığının nereye evrileceği ve ilerleyen zamanlarda bu kargaşa için ne gibi önlemler alınacağı ise merak konusu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü