İntiharın eşine geldiğini duyuran Halil Usşen Twitter'da yardım ve iş istedi

Eskişehir’de yaşayan Halil Usşen, 54 yaşında KOAH hastası olduğu için kimse tarafından çalıştırılmayan bir işsiz. Usşen 'Sosyal yardımlarla ayakta kalıyorum. Bu çok incitici, artık utanıyorum. Tek isteğim iş' diyor.
İntiharın eşine geldiğini duyuran Halil Usşen Twitter'da yardım ve iş istedi
2022-01-23 22:23:08   Güncelleme: 2022-01-23 22:31:28    

Eskişehir’de yaşayan ve KOAH hastası olan 54 yaşındaki Halil Usşen 'Hastayım diye iş bulamıyorum. İşsizlik maaşım yok, komşularımdan başka kimsem yok' dedi.

KOAH hastalığına yakalandıktan sonra yaptığı hamallık mesleğini bıraktığını ve 2019 yılından bu yana iş bulamadığını aktaran Usşen intiharın eşiğine geldiğini yazdı.

11 AY KİRAMI ÖDEYEMEDİM

Usşen yalnız yaşadığını ve komşularından başka kimsenin olmadığını söyledi. Yardıma muhtaç olmanın 54 yaşındaki bir insan için çok zor ve incitici olduğunu dile getiren Usşen tek isteğinin hastalığının engel olmayacağı bir işte çalışabilmek. Yıllarca hamallık yaptığını ancak hastalandıktan sonra bu işi yapamaz hale geldiğini aktaran Usşen şöyle konuştu: 'KOAH zor bir hastalık. Ağır iş yapmaz hale getiriyor insanı. Hastalanıp yatağa düşünce o zamanlar hastalığıma dair rapor aldım. Hâlâ hastanelerden, eczanelerden bu rapor sayesinde faydalanıyorum. Ancak işsizlik maaşım yok.'

Hastalığı nedeniyle işe girişte alınması gereken sağlık raporunun kendisine verilmediğini aktaran Usşen tek şansının bir iş bulup emekli olmak olduğunu vurguladı. Usşen '11 ay boyunca kiramı ödeyemedim. Nasıl ödeyebilirim ki? Hiçbir gelirim yok. Sosyal medya sayesinde maddi destekte bulunan kişiler sayesinde kiramı ödedim. Fakat iş bulamadığım taktirde ileride ne olur bilemiyorum' diye konuştu.

ARTIK UTANIR OLDUM

Eskişehir Tepebaşı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan sadece 150 liralık yardım alabildiğini aktaran Usşen, 'Onlar da o kadar yardımcı olabildi. Fakat ben 150 lira ile nasıl kiramı ödeyebilirim? Bu yardımı almak içinse sürekli başvurmam gerekiyor. Artık 150 lira için sürekli başvurmaya utanır oldum' dedi. Salgın döneminde verilen 1000 liralık yardımı ise sadece 3 kez alabildiğini aktaran Usşen son olarak 'Ehliyetim yok, belirli yaptığım bir mesleğim yok. Öyle olunca bana ‘Biz sana döneceğiz’ diyorlar ama ben biliyorum ki dönmeyecekler. Benim hayatımı sürdürebilmem için bir an önce iş bulmam gerekiyor. Eskişehir Belediyesi'nden de bu konuda yardım istiyorum. Tek isteğim iş' ifadelerini kullandı.

 

Vehaber Menu