iPhone 16 Pro'nun pil kapasitesi sızdırıldı

Apple'ın önümüzdeki sene tanıtılması planlanan iPhone 16 Pro modelinin pil kapasitesi sızdırıldı.
iPhone 16 Pro'nun pil kapasitesi sızdırıldı
2023-11-23 12:36:56   Güncelleme: 2023-11-23 12:36:56    

Her sene Apple tarafından büyük bir hamle beklense de ne yazık ki iPhone'ların pilleri kayda değer bir gelişme göstermiyor. Bu sene çıkan seride iPhone 15 Plus ve Pro Max daha iyi bir performans gösterirken, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 'yeterli' diyebileceğimiz bir pil ömrüne sahip. Öte yandan, yeni çıkan söylentiler iPhone 16'da da bu durumun değişmeyeceğini gösteriyor.

Chip dergisinin aktardığına göre, MacRumors aracılığıyla @KosutamiSan tarafından sızdırılan görüntülerde, iPhone 16 Pro'nun pil kapasitesinin 3.355mAh olduğu görülüyor. Referans olarak iPhone 15 Pro'nun 3.274mAh'lik bataryası ele alındığında iyi bir gelişme olsa da bu kapasitenin hala modern bir akıllı telefon için daha iyi olabileceği belirtiliyor.

Yani eğer sızıntı doğruysa, iPhone 16 Pro'nun pil ömründe önemli bir değişiklik olmayacak. Tıpkı iPhone 15 Pro'nun, selefinden marjinal olarak daha büyük bir bataryaya sahip olmasına rağmen iPhone 14 Pro ile aynı kullanım ömrüne sahip olması gibi.

Sızıntıya göre, iPhone 16 Pro'nun yerel olarak depolanmış videoları izlerken yaklaşık 23 saate kadar ömrü olduğu belirtiliyor. Ancak bu, kaynağın henüz sızıntılar konusunda pek bir geçmişi olmadığı ve iPhone 16 sızıntıları için erken günler olduğu düşünülürse doğru olmayabilir. Ayrıca bataryanın 'erken aşama' bir iPhone 16 Pro bataryası olduğu söylendiğinden değişikliğe uğrama ihtimali de var.

Yine de eğer sızıntı doğruysa, bazı iyi haberler var. Zira pilin kapasitesi çok fazla değişmese de dış gövdesi değişiyor. Mevcut iPhone'lardaki pillerin folyo muhafazası burada buzlu bir metalle değiştirildiğinden, pilin termal verimliliği artabilir. Başka bir deyişle, telefon daha serin çalışabilecek ve zorlu görevleri yerine getirirken daha uzun süre tam güçte çalışabilecek.