Irak’ta binlerce kişi Türkiye'yi protesto etti!

Irak’ın Bağdat ve Basra kentlerinde toplanan binlerce kişi Türkiye’nin ülkeye asker göndermesini protesto etti.
Irak’ta binlerce kişi Türkiye'yi protesto etti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Irak’ın Bağdat ve Basra kentlerinde Türkiye’nin Musul’a asker göndermesi protesto edildi. Bağdat’ın Tahrir Meydanı’nda ve güneydeki Basra kentinde düzenlenen eylemlere binlerce kişi katıldı. 

Bağdat’taki eylemde Türk bayraklarının yakıldığı ve “Erdoğan’a ölüm” sloganı atıldığı belirtildi.

‘TÜRK ASKERLERİNİ HEDEF ALABİLİRİZ’

Tahrir Meydanı’ndaki eylemde konuşan Bedir Örgütünden milletvekili Hadi el Amiri, “Irak topraklarındaki bütün yabancı askerleri işgalci olarak değerlendiriyor ve bu işgalcilere karşı bütün gücümüzle direneceğimizi ilan ediyoruz” diye konuştu.

Asaib Ehl el Hak örgütü komutanlarından Ebu Muntazar el Musavi ise konuşmasında “Türkiye Irak’ın IŞİD’le savaşmakla çok meşgul olduğunu düşünerek Irak’a askerlerini gönderme fırsatını değerlendirmeye kalkıştıysa, onları yaptıkları hata üzerine bir kez daha düşünmeye davet ederiz” dedi. Musavi sözlerine, “Türk askerlerini hedef alabiliriz ve önümüzdeki günlerde de bunu göstereceğiz” diye sürdürdü.

Basra’daki eylemde ise Bedir Tugaylarının Basra’daki komutanlarından Emcet Salim, elindeki tabancayı Erdoğan posterine doğrultarak, “Türk askerlerinin bastıkları zemini cehenneme çevirmek için emir bekliyoruz” dedi.