Irak'ta Türk Kültür Merkezi önündeki protestoda Türk bayrağı yakıldı

Turistik bölgede meydana gelen saldırıda 8 turistin öldüğü ve onlarca kişinin yaralandığı belirtilmişti
Irak'ta Türk Kültür Merkezi önündeki protestoda Türk bayrağı yakıldı
2022-07-21 12:02:37   Güncelleme: 2022-07-21 12:02:37    

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Duhok kentine Türkiye topraklarında saldırı yapıldığı iddiasının ardından başkent Bağdat'ta Türkiye karşıtı eylemler gerçekleştirildi. Ankara'nın, saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiği iddiasını yalanlamasına rağmen Iraklı protestocular, Türk Kültür Merkezi'nin önünde Türk bayrağı yaktı. 
Iraklı protestocular, Türkiye'nin gerçekleştirdiği öne sürülen saldırıyı kınamak için Irak'ın pek çok noktasındaki Türk temsilciliklerinin önünde protesto gösterileri düzenledi. Türk Kültür Merkezi önünde toplanan kalabalık protesto gösterisinde bulunurken, binanın önündeki Türk bayrağı da indirildi. Başkent Bağdat’ta yüzlerce kişi gösterilerde, Türkiye Büyükelçiliği'nin kapatılmasını istedi.

Turistik bölgede meydana gelen saldırıda 8 turistin öldüğü ve onlarca kişinin yaralandığı belirtilmişti.

TSK'nın sivilleri vurduğu iddiasına yalanlama

Dışişleri Bakanlığı, Iraklı yetkililerin 8 sivilin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak Türkiye'yi suçlamasının ardından bir açıklama yayımladı. Türkiye'nin asla sivilleri hedef alan bir saldırı gerçekleştirmeyeceğini belirten Bakanlık, Irak hükümetini failleri ortaya çıkarmak için iş birliğine davet etti.

Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Türkiye sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısındadır. Türkiye gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazırdır'' ifadelerine yer verildi.