İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ VE DIŞİŞLERİ BAKANI ABDULLAHİYAN'IN YERİNE ATANAN İSİMLER BELLİ OLDU

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın helikopter kazasında ölmesinin ardından ülkede 5 günlük yas ilan etti. Muhammed Muhbir ise geçici cumhurbaşkanı olarak onaylandı. Öte yandan Ali Bagheri Kani de Dışişleri Bakanlığı görevine vekaleten atandı.
İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın yerine atanan isimler belli oldu
2024-05-20 15:07:19   Güncelleme: 2024-05-20 15:07:19    

Devlet haber ajansı IRNA'nın haberine göre; dini lider Hamaney, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir'in ülkenin yürütme organından sorumlu olduğunu ve Reisi'nin ölümünün ardından seçimlerin yapılması için en fazla 50 günlük bir süresi olduğunu söyledi.

Yine IRNA'nın aktardığına göre; Ali Bagheri Kani de dışişleri bakanlığına vekaleten atandı.

Ne olmuştu?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, geçirdikleri helikopter kazasında hayatlarını kaybetti.

Reisi ve Emirabdullahiyan'ı taşıyan helikopter dün akşamüstü kaza geçirmişti ve İranlı yetkililer sisli havanın etkisiyle helikopterin yerini tespit etmekte zorlanmıştı. Helikopterin enkazında bu sabah saatlerinde ulaşıldı.

Reuters'a konuşan ikinci bir İranlı kaynak, enkazına ulaşılan helikopterin tamamen yandığını ifade etti. Al Jazeera'nın aktardığına göre helikopterdeki bazı cesetler, 'tanınmayacak seviyede' yanmıştı.

İranlı yetkililer, pazar günü boyunca kaza yerini bulmaya çalışırken Türkiye de Tahran'a yardım eden ülkeler arasında yer aldı. İran devlet televizyonu, Reisi'nin helikopterinin İran Kızılayı tarafından Akınca İHA'nın tespitlerinden sonra bulunduğunu açıkladı.

Vehaber Menu