İRAN'DA AÇILAN HELAL KFC ÜÇ GÜN SONRA KAPATILDI!

İran'da açılan KFC sadece 3 gün açık kalabildi. KFC sahte lisans kullandığı gerekçesiyle kapatıldı.
İran'da açılan Helal KFC üç gün sonra kapatıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Uygun olmayan lisans kullandığı gerekçesiyle başkent Tahran’da açılan ‘KFC Helal’ restorantı kapatıldı. Genç Gazeteciler Kulübü’nün haberine göre restoran sadece 3 gün açık kaldı. Iran Ticaret Odası’nın Başkanı Ali Fazeli konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İran’da hiç ABD’li fast-food restoranı yok” dedi. Fazeli İran’da açılan Helal KFC restoranının ABD’li fast food zinciri ile de bir alakası olmadığını belirtti. Fazeli, “Hamaney’den gelen talimatlar doğrultusunda batılı markalara verdiğimiz bir izin yok” diye konuştu.

Al Arabia’nın haberine göre konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan KFC’nin bağlı bulunduğu firma Yum! Brands, “Tahran’da bir KFC markası bulunduğunu öğrendiğimiz zaman şok olduk. İran’da hiçbir franchise anlaşmamız yok. Gerekli yasal mücadelesi başlatıyoruz” açıklamasında bulundu.  Helal KFC restoranının müdürü Abbas Pazuki ise Tansim Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Biz Türkiye’den Helal KFC olarak bilinen bir markanın parçasıyız” açıklamasında bulundu. Anadolu Ajansı’nın 25 Ekim tarihinde servis ettiği bir habere göre İran’ın KFC’ye 10 Mayıs 2015 tarihinde restoran açmak için izin verdiği belirtilmişti.

TEHDİT OLARAK ALGILIYORLAR

İran ile BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi ve Almanya arasında 14 Temmuz'da imzalanan nükleer anlaşmayla birlikte Batılı ülkelerdeki büyük şirketlerin temsilcileri yaptırımların kaldırılmasından pazar araştırmaları için ülkeye sık sık ziyaretler yapıyor. Dini lider Ayetullah Ali Hamaney ve muhafazakar kesimler Avrupalı şirketlerin İran'da yer almasına karşı olmasa da ABD'li şirketlerin ülkede bulunmasını bir tehdit olarak algılıyor.

Vehaber Menu