İşçi Partisi, Vatan Partisi adını alıyor!

İşçi Partisi Olağanüstü Kurultay'a gitmeye hazırlanıyor. 15 Şubat'ta yapılacak kurultayda, partinin sosyalist döneminden kalma 'İşçi' isminin yerine ulusalcılığı vurgulayacak bir isim seçileceği, parti yönetimine CHP'den ihraç edilen Süheyl Batum ve istif
İşçi Partisi, Vatan Partisi adını alıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İşçi Partisi (İP) 15 Şubat Pazar günü saat 10.00'da Ankara Arena Spor Salonu'nda Olağanüstü Genel Kurultayı'nı toplamaya hazırlanıyor. Doğu Perinçek'in liderliğini yaptığı partinin kurultayda isim değişikliğine gitmesi bekleniyor. İP'ten yapılan açıklamada “Türkiye'nin milliyetçi, halkçı ve sosyalist birikimini birleştirmek için Milli Hükümet yolunda” Olaganüstü Kurultay'a gidileceği belirtilirken, İP'e çok sayıda yeni ismin katılacağı öne sürülüyor. 

İŞÇİ YERİNE VATAN
İddialara göre İP, kongrede ismini de değiştirecek. Partinin sosyalist olma iddiasındaki döneminden kalma ismi yerine ulusalcı yönelimine daha uygun olan 'Vatan Partisi' adını alacağı konuşuluyor. Partinin yeni adında Vatan vurgusunun olacağına kesin gözüyle bakılıyor ancak yeni isimle ilgili birkaç alternatif daha var. Mustafa Kemal'in 1908 yılında kurduğu Vatan ve Hürriyet Cemiyeti'ne gönderme yaparak Vatan ve Hürriyet Partisi adının alınabileceği ya da Vatan ve Cumhuriyet Partisi isminin tercih edilebileceği de öne sürülüyor.

Partinin kongrede vitrinini de değiştirmesi bekleniyor. CHP'den ihraç edilen Süheyl Batum ile disipline sevk edildikten sonra istifa eden Birgül Ayman Güler'in partiye katılabileceği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevi üstlenebileceği de iddialar arasında... Partiye bazı başka yeni katılımlar da olacağı, ulusalcı kesimde sevilen bazı sanatçıların partiye katılacağı da öne sürülüyor. 

DÖNÜŞÜM TAMAMLANIYOR

Sosyalist hareket içinde geçmişten beri ayrıksı bir yerde duran İşçi Partisi, 1990'ların sonlarından itibaren bütünüyle ulusalcı bir yönelime girmişti. 2000'lerin başından itibaren parti içindeki sosyalistlerin bir kısmı partiden ayrılmıştı. İşçi Partisi, 2006'daki kongresinde programını değiştirerek, sosyalist bir parti olma iddiasını bırakmış, kendisini içinde sosyalistlerin de yer aldığı milli bir parti olarak tanımlamıştı. İşçi Partisi'ndeki dönüşümün isim değişimiyle tamamlanması bekleniyor. 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü