IŞİD, 500 çocuğu saflarına kattı!

IŞİD’in Anbar ve Diyala bölgelerinde en az 500 çocuğu kaçırdığı ve militan olarak yetiştirmek için eğitime başladığı bildirildi.
IŞİD, 500 çocuğu saflarına kattı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Iraklı Kürt yetkililer IŞİD’in Anbar ve Diyala bölgelerinden en az 500 çocuğu kaçırdığını açıkladı. Anadolu Ajansı’na konuşan Anbar yerel konseyi üyesi Ferhan Muhammed, kaçırılan çocukların savaşçı ve intihar bombacısı olarak yetiştirilmek üzere alıkonulduklarını tahmin ettiklerini söyledi.

Muhammed, IŞİD’in kaçırdığı çocukları büyük olasılıkla Irak ve Suriye’deki üslerine götürdüğünü ve “halifenin yavrukurtları” adıyla bilinen çocuk kamplarında eğitebileceğini bildirdi. Yaklaşık bir hafta önce gerçekleşen olayda cihatçı örgüt Anbar’ın Er Rutba, El Kaym, Anah ve Rawa kasabalarından en az 400 çocuğu kaçırdı.

Ajansa konuşan Diyala polis şefi Kasım El Saidi ise, bölgesinden en az 100 çocuğun kaçırıldığı bilgisini paylaştı. Saidi, kaçırılan çocukların 16 yaşın altında olduklarını ve IŞİD’in çocukların intihar bombacısı olmaları için “beyinlerini yıkayacağını” kaydetti.

IŞİD, “halifenin yavrukurtları” diye anılan çocuk kamplarında propaganda videoları izletip askeri eğitim vermenin yanı sıra, İslam ve Kuran tartışmaları da yürütüyor. Bazı haberlere göre IŞİD’in bu kamplarda tuttukları çocukların bir kısmının 5 yaş civarında olduğu biliniyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü