IŞİD: Beyaz Saray'ı patlatacağız!

IŞİD, yayınladığı yeni videoda Beyaz Saray'ı yok etmekle tehdit etti.
IŞİD: Beyaz Saray'ı patlatacağız!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-24 00:33:02    

Fox News televizyonu, IŞİD'e ait olduğu iddia edilen ve Beyaz Saray'a yönelik tehditler içeren bir video yayınladı. Videoda, kimliği belirsiz iki kişinin, 'Fransa ilkti, sırada Washington var' diyerek ABD'yi tehdit ettiği görülüyor.

Video, Paris saldırılarının görüntülerinden yapılan montajla başlıyor. Akabinde elinde silah olan sakalı bir adam, Fransa'ya hitaben, 'Sizden başladık, sözde beyaz olan sarayla bitireceğiz. Bu sarayı ateşimizle karaya dönüştüreceğiz' deniliyor.

24 SAATTE İKİNCİ VİDEO

Fox News, bunun son 24 saatte alınan ikinci video olduğunu ileri sürdü. İlk videoda New York saldırısından bahsedildiği belirtildi.

Videonun orijinal olup olmadığının incelendiği ifade edildi. Yeni videoda şiddet sahnelerinin yer almamasının, videonun IŞİD'e ait olduğu konusunda şüpheler uyandırdığı kaydedildi. Görüntünün, IŞİD bağlantılı internet sitelerinden birinden alındığı belirtildi.

Bu tür videoların, eski çekimler kullanılarak hızlı şekilde üretildiğini söyleyen New York Polis Şefi William Bratton, Fox News'a yaptığı açıklamada, 'Teröristler korku havası yaratmaya çalışıyor. Biz korku içinde yaşamayacağız' dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü