IŞİD Cihatcı John'un öldüğünü doğruladı!

ABD'nin 12 Kasım'da IŞİD'in kalesi Rakka'ya düzenlediği hava saldırısında 'Cihatçı John' lakaplı İngiliz vatandaşı Muhammed Emwazi'yi öldürdüğü, örgüt tarafından da doğrulandı.
IŞİD Cihatcı John'un öldüğünü doğruladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

IŞİD infaz görüntüleriyle tanınan Cihatçı John'un söz konusu saldırıda hayatını kaybettiğini ilk kez kabul etti.

IŞİD, internetten yayınladığı Dabiq dergisinin son sayısında, Cihatçı John'un öldürüldüğünü yaklaşık iki ay sonra resmen doğruladı.

ABD'nin IŞİD'e karşı Irak ve Suriye'de yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu'nun Sözcüsü Albay Steve Warren, 13 Kasım'da yaptığı açıklamada "Cihatçı John'u öldürdüğümüze eminiz. Ancak doğrulamak zaman alacak" demişti.

ABD Savunma Bakanlığı da, Suriye'de IŞİD'e karşı gerçekleştirilen hava saldırılarında, "Cihatçı John" olarak bilinen Kuveyt doğumlu İngiliz vatandaşı Emwazi'nin hedef alındığını duyurmuştu.

Ancak Pentagon Sözcüsü, Emwazi'nin öldürülüp öldürülmediğine ilişkin ellerinde kesin bir bilgi olmadığını belirtmişti.

Rehineleri kafalarını keserek öldürürken görüldüğü videolarla tanınan Cihatçı John lakaplı, ilk kez geçen yıl Ağustos ayında Amerikalı gazeteci James Foley'in öldürüldüğü videoda görülmüş ve İngiliz aksanıyla dikkat çekmişti.

Ardından, görüntülerde yüzünü gizleyen bu kişinin kimliği tespit edildi ve başta İngiliz medyası olmak üzere dünya kamuoyu Emzawi'nin geçmişinin ayrıntılarıyla tanıştı.

Öldürülmesi IŞİD karşıtı koalisyon tarafından örgütün propaganda aygıtına yönelik önemli bir darbe olarak tanımlanmıştı.

BBC Türkçe

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü