IŞİD FRANSA'DA KATLİAM YAPTI! 160 ÖLÜ...

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen saldırıları IŞİD üstlendi, ölü sayısı artmaya devam ediyor.
IŞİD Fransa'da katliam yaptı! 160 ölü...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Fransa’nın başkenti Paris’te farklı noktalara peş peşe saldırılar gerçekleşti. Yedi ayrı noktaya düzenlenen bombalı ve silahlı saldırılarda en az 160 kişi hayatını kaybetti. Sadece Bataclan Konser Salonu’ndaki rehine krizinde 100 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıları IŞİD üstlendi. IŞİD’e yakın sitelerden yapılan açıklamada saldırıların ‘Avrupa’nın 11 Eylül’ü’ olduğu ifade edildi.Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, rehine krizinin yaşandığı Bataclan Konser Salonu’nda konuştu: “Çok sayıda ağır yaralı var. Gördüklerim karşısında şoke oldum. Bu manzaraya neden olanlarla savaşımızda acımasız olacağız.”

Saldırılar, Paris’in doğusunda bir restoranda, metro istasyonunda, konser salonunda, alışveriş merkezinde silahlı, stadyum yakınında ise ikisi intihar biri bombalama saldırısı şeklinde gerçekleşti.

BBC Türkçe ve Al Jazeera Türk’te yer alan haberlere göre; Paris’te restoran ve barların yoğun olduğu 10. bölgedeki Petit Cambodge  ve 11. bölgedeki Bataclan Konser Salonu yakınlarında ateş açıldı. Konser Salonu’nda bulunan 100 kişi rehin alındı.

Stad de France’de Fransa-Almanya milli takımları arasında oynanan futbol maçı sırasında stadyum çevresinde iki intihar saldırısı ve bir bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi. Maçı izlemekte olan Cumhurbaşkanı François Hollande’ın güvenli şekilde bölgeden uzaklaştırıldığı belirtildi.

İlk saldırıların ardından Les Halles’te bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıların ardından bir açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, sınırların kapatıldığını ve ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

GÖRGÜ TANIKLARI KATLİAMI ANLATTI

Bataclan Konser Salonu'nda Görgü tanığı saldırıyı şöyle anlattı:

Salonun en uç köşesindeydim. İki kişi salona girdi ve "Allahu Ekber" diye bağırmaya başladı. Balkondan ateş etmeye başladılar. Yere yattım. Üzerime bir kişi daha yattı. Sessizce yerde yatmaya devam ettik. Olaylar bitince ayağa kalkıp yerdeki cesetlerin üzerine basarak dışarı kaçmaya başladık. Her yer kan gölü olmuştu. Her yer ceset doluydu. Konseri izlemek için gelmiştik. Hayatımızın sonuna gelmiştik. Yaşadığıma inanamıyorum.
Görgü tanığı Louis: Annemile konsere gelmiştik.Ellerinde silahlarla içeri girdiler. Rastgele ateş etmeye başladılar. "Allahu ekber" diye bağırıyorlardı. Konser durdu. Herkes yere yattı. Çığlıklar yükseldi. Kafamı bir ara kadırdım her yer kan her yer ceset.

ORDU PARİS'E İNDİ

Hollande, ordunun Paris'te  sokaklara inmeye başladığını da duyururken polisin operasyonlara devam ettiğini belirtti.

ERDOĞAN: TAZİYELERİMİ SUNUYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris'teki saldırılarla ilgili olarak, "Bu elim hadise terörizm konusunda uzun süredir dile getirdiğimiz hassasiyetin ne kadar isabetli olduğunu acı bir şeklide göstermiştir. Uluslararası toplum olarak terörizme karşı bir mutabakatın olması gerektiğini hep ifade ettik. Artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum" dedi.

UÇUŞLAR DURDU

American Airlines Paris uçuşlarını durdurdu, Belçika ise Fransa sınırında kontrolleri sıkılaştırdı.