IŞİD, Hatra antik kentini yok etti!

IŞİD, Irak’ın kuzeyindeki 2 bin yıllık antik Hatra kentinin kalıntılarını yok etti. Turizm ve Antika Bakanlığı’nın Reuters’a verdiği bilgiye göre Musul sınırlarında yer alan Hatra’ya yönelik imha operasyonu bugün gerçekleşti.
IŞİD, Hatra antik kentini yok etti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Bakanlık, bölgedeki çalışanlarından aldığı bilgileri kesin olarak doğrulayamadığını ve elinde tahribatın boyutlarını gösteren bir fotoğraf olmadığını söyledi. Hatra, 1987’de dünya mirası listesine alınmıştı.

Reuters’a konuşan bir Musul sakini ise bugün sabah saatlerinde güçlü bir patlama sesi duyulduğunu söyledi. Hatra çevresinde de buldozerlerin büyük binaları ve kalıntıları yok ettiği öne sürüldü.

Hatra, Musul’un 110 kilometre güneyinde yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan bir videoda örgüt militanları kent müzesindeki heykelleri ve oyma eserleri parçalarken görülüyordu. IŞİD, Perşembe günü de Nimrud kentinin kalıntılarını yok etmiş, UNESCO bunu kültürel soykırım olarak niteleyerek savaş suçuyla eş tutmuştu.

Kürdistan Demokratik Partisi Musul Sözcüsü Saeed Mamuzini, Selevkos İmparatorluğu döneminde inşa edilen Hatra’nın kalıntılarının yok edilmesi için patlayıcıların ve buldozerlerin kullanıldığını söyledi.

Irak Turizm ve Antika Bakanlığı ise IŞİD’in Irak’ın tarihi kaynaklarına yaptığı saldırılara gösterilen uluslararası  tepkinin zayıflığının örgütü yeni kültür katliamları için cesaretlendirdiğini söyledi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü