IŞİD PANİK İÇİNDE! TOPLU ETKİNLİKLER YASAKLANDI!

IŞİD, Rusya’nın Suriye’deki mevzilerine yönelik bombardımanları nedeniyle kontrol noktalarını kaldırdı.
IŞİD panik içinde! Toplu etkinlikler yasaklandı!
2020-08-11 06:40:55   Mettre à jour: 2021-09-05 00:13:37    

IŞİD, Rusya savaş uçaklarının Suriye’de kendi mevzilerine yönelik bombardımanlarda bulunması üzerine bazı tedbirler aldı. Sputnik’ten Hikmet Durgun'un haberine göre Rusya’nın yoğun saldırıları nedeniyle zor durumda kalan IŞİD kontrol noktalarını kaldırdı ve toplu etkinlikleri yasakladı.

'ABD GİBİ AKŞAM GELİP GİDERLER DİYE DÜŞÜNÜLÜYORDU'

IŞİD’in böyle bir saldırı beklemediğine dikkat çeken habere göre kaynaklar şu ifadeleri kullandı:

"En fazla ABD gibi akşamları bazen saldırıp giderler diye düşünüyorlardı, ancak Rus uçakları Rakka kenti ve çevresinde sürekli örgütün mevzilerini bombalıyor ve çok etkili operasyonlar düzenliyorlar. Örgüt yoğun bombardıman nedeniyle hareket edemez duruma geldi. Uçaklar nerede bir IŞİD konvoyu bulsa hemen vuruyor."

Rus savaş uçaklarının yoğun bombardımanları nedeniyle örgütün kontrol noktalarını da kaldırdığını dile getiren kaynaklar, şöyle devam etti:

 
'VURULMAMAK İÇİN ÇARŞAFA GİRİYORLAR'

"Rakka kent merkezinde ve kentin etrafında örgütün bir sürü kontrol noktaları vardı. Ancak örgüt 2 gün önce sabit kontrol noktalarını kaldırdı. Örgüt militanları şimdi kent merkezinde elinde silahla rahatça dolaşamıyor. Kara çarşaf giyip silahı da çarşafın içine yerleştiriyorlar. Örgüt, toplu askeri geçişleri ve toplu olarak bir yerden bir yere gitmeyi de yasakladı. Örgüt şimdi bir yerden bir yere silah takviyesi yaparken ev eşyası taşındığını düşündürmeye çalışıyor.

IŞİD ayrıca toplu namazları yasakladı. Eskiden örgüt militanları kentin ortasında ana caddelerinde toplu namaz kılarlardı. Ayrıca düğün ve açık alanda cezalandırma işlemleri de yasaklandı. Eskiden bir kişi hırsızlık yaptığında, sigara içtiğinde veya örgüte göre suç işlemiş olduğunda örgüt onu kentin ortasında bulunan Şeri adalet alanına getirir ve orada halkın önünde cezalandırırdı. Ancak şimdi onu da güvenlik gerekçesiyle kaldırdı."