IŞİD propagandayı Meksika kartellerinden öğrendi!

IŞİD'İn propaganda yöntemlerinin bir kısmını Meksika kartellerinden öğrendiği iddia edildi.
IŞİD propagandayı Meksika kartellerinden öğrendi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

The Daily Beast'in haberine göre Don Winslow'un The Cartel isimli kitabında IŞİD'in Meksika kartellerinin propaganda yöntemlerini taklit ettiği öne sürülüyor. Meksika kartellerinin uzun süredir kullandığı yöntemlerin şimdi IŞİD tarafından kullanıldığı belirtiliyor.

 

2005 Mayıs'ında Sinaloa Karteli'nin Beltran-Levya koluyla ilişkili bir kartel patronunun dört Zeta tetikçisini bağladığı, yere dizdiği, başlarına plastik poşet geçirerek videoda suçlarını itiraf ettirdiği sonra da onları öldürdüğü, bu görüntüleri televizyonlara yolladığı ve bu şekilde popülerlik kazandığı belirtilirken, sonrasında kartellerin bu yöntemi yaygın olarak kullandığı aktarılıyor.

IŞİD'in sosyal medyada yaydığı kafa kesme videolarının, zincirli tutukluları kafeste yakmasının ve benzeri görüntülerin hepsinin daha önce çeşitli karteller tarafından gerçekleştirildiği söyleniyor.

Sosyal medyayı bu şekilde kullananın ilk önce karteller olduğu belirtilirken, kartellerin bu sayede "bakın ne yapıyoruz, size de yapabiliriz" dediği aktarılıyor.

IŞİD'in videolarını ikna edici edici yapmak için yüksek yeteneğe sahip bilgisayar programcıları ve sosyal medya uzmanları tuttuğu bildirilirken, IŞİD videolarının kalite olarak kartel videolarının önüne geçtiği ve yüksek seviyeli yapımcılık içerdiği de bildiriliyor.

Korkunç video ve fotoğrafların gençleri çektiği, IŞİD'in de kartellere benzer şekilde silah, maaş, kardeşlik ve cennet sözü verdiği ve bu sayede üyeleri sadece ideolojisiyle değil para ve güç vaadiyle de çektiği belirtiliyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü