IŞİD Telabyad’a saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var...

IŞİD, Suriye’de ateşkesin başlamasının ardından bu sabah PYD’nin elindeki Telabyad kentine bağlı 2 köye saldırdı. Sputnik’e konuşan PYD Telabyad sorumlusu Ömer Eluş, IŞİD’in bu sabah saatlerinde Telabyad’a bağlı Hamam, Arus ve Mığtel köylerine saldırdığın
IŞİD Telabyad’a saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

IŞİD, ateşkesin başlamasından kısa bir süre sonra Türkiye sınırındaki Telabyad kentinin köylerine büyük bir saldırı gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili Sputnik’e konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Telabyad sorumlusu Ömer Eluş, IŞİD’in dün gece saat 01:30 sularında saldırı düzenlediğini belirterek, şöyle konuştu:

“IŞİD üyesi 300 kişi dün gece Telabyad’a 18 kilometre uzaklıkta bulunan Hamam Türkmen, Eynel Arus ve Mığtel köyüne eşzamanlı büyük bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırılara YPG ve Demokratik Suriye Güçleri sert karşılık verdi. IŞİD üyelerini köylerden çıkarttı ve çoğunu öldürdü. Kaçanları bir köyde sıkıştırmışlar. IŞİD, bir köy muhtarının 2 oğlu ile köydeki bazı sivilleri öldürmüş. Çatışmalar halen devam ediyor. YPG ile sivillerden de ölü ve yaralılar var”.

‘IŞİD MİLİTANLARI TÜRKİYE’DEN GELDİ’

Bazı IŞİD üyelerinin Türkiye tarafından geldiğini öne süren Eluş, şöyle devam etti:” Türkiye sınırına yakın olan Mığtel köyüne saldıran IŞİD üyeleri Türkiye tarafından geldiler. Türkiye onlara yolu açmış, yardım etmiş.”

Eluş, Telabyad merkezinde herhangi bir çatışmanın olmadığını belirterek, kent merkezinin kontrol altında olduğunu da sözlerine ekledi.

Sputnik

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü