IŞİD Türkiye'deki Çinlileri hedef alacak!

Çin Büyükelçiliği, IŞİD'in içerisinde bulunan Uygurların Suriye’den Türkiye’ye geçerek, Çinli kuruluşlara ve burada görev yapanlara yönelik saldırı düzenleyeceği yönünde uyarı yaptı.
IŞİD Türkiye'deki Çinlileri hedef alacak!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Çin Büyükelçiliği Emniyet Genel Müdürlüğü'ne IŞİD'in Türkiye'de bulunan Çinlilere ve kuruluşlarına yönelik saldırı yapacağı uyarısında bulundu.

Radikal'de yer alan habere göre Çin Büyükelçiliği’den Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilen gizli yazıda, IŞİD bünyesindeki Uygurların Suriye’den Türkiye’ye geçerek, Çinli kuruluşlara ve burada görev yapanlara yönelik saldırı düzenleyeceği yönünde duyum alındığı bildirilerek önlem alınması istendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından birimlere gönderilen yazıda; Çin Büyükelçiliği’nden alınan kritik bir yazıya dikkat çekildi. Yazının içeriğinde şöyle deniyor:

DEAŞ bünyesinde faaliyet göstermekte iken Suriye ‘den ülkemize gelen Uygur asıllı şahısların, ülkemizde faaliyet gösteren Çin Halk Cumhuriyeti kuruluşları ile çalışanlarına yönelik terör saldırısı yapmayı planladıkları, ülkemizdeki Çin vatandaşları, büyükelçiliği, konsoloslukları, şirketleri gibi kuruluş ve tesislerine yönelik eylemlerde korunması amacıyla konu ile ilgili bilgilerin derlenmesi ve yoğun koruma tedbirlerinin alınması…

Emniyet’in yazısında, bu bağlamda mevcut önlemlerin gözden geçirilmesi, gerekli görülecek ilave tedbirlerin alınması, gizliliğe uyulması ve olası gelişmelerde Terörle Mücadele Şubesi’nin bilgilendirilmesi vurgulandı.