İsmail Saymaz: Altılı Masa’nın dünkü barışma toplantısında gerginlik çıktı, İyi Parti lideri 'Yeter' diye bağırdı

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasının talep edilmesinin ardından Altılı Masa’dan kalkan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de katıldığı Saadet Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen dünkü 'barışma toplantısında' gerginlik çıktığını yazdı.
İsmail Saymaz: Altılı Masa’nın dünkü barışma toplantısında gerginlik çıktı, İyi Parti lideri “Yeter” diye bağırdı
2023-03-07 19:32:19   Güncelleme: 2023-03-07 19:32:19    

İyi Parti’nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olma koşulunun masada gerginlik çıkardığını, en şiddetli itirazın da DEVA’dan geldiğini ifade eden Saymaz, seslerin yükseldiğini belirttiği toplantıda Akşener’in 'yeter' diye bağırdığını aktardı. Saymaz, 'Az kalsın masa yine dağılacaktı' dedi.

Saymaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

'Üç lider belediye başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olarak yönetime katılmaları formülünü partileriyle görüşmeleri gerektiğini söyledi. Mola verildi ve üç parti divanlarını topladı. DEVA’nın divanı yaklaşık bir buçuk saat sürdü. En şiddetli itiraz DEVA’dan geldi.  Babacan ve Akşener arasında gerginlik çıktı. Akşener, ‘Ben bu şartla masaya geldim, istiyorsanız kalkayım’ dedi. Sesler yükseldi. İyi Parti lideri ‘Yeter’ diye bağırdı. Araya Davutoğlu girdi. Sesler salonun dışına taşınca Akşener’in arabası bile hazırlandı. Neyse ki anlaşma sağlandı ve Davutoğlu, tartışmalı 12. maddeyi kaleme alıp metne geçirdi.

Dört saat süren toplantıdan sonra Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. Kılıçdaroğlu, 12 maddelik bir taahhütname okudu. Akşener’in arzusuna 12. ve son maddede yer verildi. Bu madde Akşener’in arzusunu tam olarak karşılıyor mu, emin değilim. Çünkü İmamoğlu ve Yavaş, diğer beş parti liderleri gibi seçimden sonra ve geniş yetkilerle değil, cumhurbaşkanın belirlediği tarih ve sınırlı yetkilerle görevlendirilecek.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü