İsmail Saymaz: BTP lideri Hüseyin Baş, seçimlerde İyi Parti’den Trabzon milletvekili adayı olacak

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İyi Parti ile BTP arasındaki ilişkiyi kaleme aldığı yazısında, 'Duyduğum kadarıyla Baş, seçimlerde İyi Parti’den Trabzon’dan milletvekili adayı olacak' dedi.
İsmail Saymaz: BTP lideri Hüseyin Baş, seçimlerde İyi Parti’den Trabzon milletvekili adayı olacak
2022-10-28 17:37:40   Güncelleme: 2022-10-28 17:37:40    

'Akşener’in BTP’nin altılı masaya katılımı için kontrollü davet süreci izlediğini      söyleyen Saymaz, 'Dün Akşener ve Baş telefonlaştı. Ve İyi Parti lideri bugün kız istemeye gider gibi BTP’yi ziyaret ediyor. Ziyaretin gündemi, BTP’nin davet edilmesi olacak. Baş, planlandığı üzere ‘Evet’ diyecek' diye yazdı. Saymaz bu davetten altılı masanın ise haberdar olmadığını ileri sürdü.

Saymaz şunları kaydetti:

'Peki, bu davetten CHP’nin ve diğer beş partinin haberi var mı? CHP’li bir üst düzey yetkili ‘Hiç bilgimiz yoktu’ diyor. Saadet, DEVA ve Gelecek de haberdar edilmediklerini ifade ediyor. Bu bilgiyi Kürşad Zorlu reddetmiyor. Zorlu, ‘Partimiz adına görüşümüzü belirttik’ diyor. Ayrıca Altılı Masa’nın bileşenleri bugüne kadar genişleme için herhangi bir talep ya da önerinin masaya getirilmediğini vurguluyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, ‘Şu ana kadar genişleme meselesi konuşulmadı’ diyor.

Altılı Masa, hiç genişlemediği için nasıl bir prosedür izleneceği bilinmiyor. Altılı Masa’da kafalar hayli karışık… CHP’liler olumlu yaklaşıyor. DEVA Sözcüsü İdris Şahin, yeni katılıma sıcak bakmadıklarını söylüyor. Şahin: ‘Yeni katılımlar istişare, müzakere ve mutabakat temelinde altı liderin vereceği kararla gerçekleşebilir. Şu an böyle bir mutabakat yok.’ ‘Neden olmaz?’ diye sordum. ‘Olmaz, çünkü masa yeterince yol aldı’ diyor.

Gelecek Sözcüsü Serkan Özcan da farklı düşünmüyor. Akşener’in daveti için ‘Sürpriz oldu. Haberimiz yoktu’ diyor. Ahmet Davutoğlu’nun bilgisinin olmadığını söylüyor. Özcan,  ‘BTP’nin Altılı Masa’nın genişlemesini gerektirecek çalışmasını görmüyorum’ diye konuşuyor.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, önerinin hangi çerçevede geleceğinin önem taşıdığını kaydediyor. ‘Komisyon çalışmalarına katılmamış bir parti masaya katılsın mı, bir görmek lazım’ diyerek, temkinli bir yanıt veriyor.'

Saymaz ayrıca şunları kaydetti:

'Görünen o ki Akşener, 14 Kasım’daki Altılı Masa toplantısında ‘BTP de katılsın mı?’ teklifini getirecek. Çünkü İyi Parti Sözcüsü Zorlu, ‘Biz Altılı Masa’nın güçlenmesi ve çeşitliliğinin artmasını önemsiyoruz’ diyor. İyi Partililere göre seçimde gençlerin tercihi belirleyici olacak. Baş da gençlerin sevdiği bir siyasetçi olarak önce çıkıyor. ‘Baş’ın oyu Demokrat Parti’den fazla’ diyorlar. Duyduğum kadarıyla Baş, seçimlerde İyi Parti’den Trabzon’dan milletvekili adayı olacak.'