İsmail Saymaz: Gazeteciler ve sosyal medya fenomenleri siyasi soruşturmalarla baskı altına alınarak, sığınmacılara yönelik toplumsal öfke bastırılmak isteniyor!

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Aykırı Haber Genel yayın yönetmeni Batuhan Çolak ile Ajans Muhbir hesaplarının yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 8 kişinin 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamalarıyla tutuklanmasını eleştirdi.
İsmail Saymaz: Gazeteciler ve sosyal medya fenomenleri siyasi soruşturmalarla baskı altına alınarak, sığınmacılara yönelik toplumsal öfke bastırılmak isteniyor!
2023-09-24 13:17:58   Güncelleme: 2023-09-24 13:23:22    

İsmail Saymaz, Batuhan Çolak’a gözaltındayken, 'Yabancıların ve geçici sığınmada bulunan, ülkemizin değişik noktalarında zaman zaman vatandaşlarla bireysel ve toplu şiddete varan olumsuz hadiselerle ilgili genel ifadenizi veriniz?' diye sorulduğunu belirterek, 'Emniyet, Çolak'ı görüşünü merak ettiği için mi gözaltına aldı? Yoksa eylemleri ve ifadeleri suç içerdiği için mi? Burada suç nerede, söyler misiniz? Çolak'a sığınmacıların karıştığı olaylarla ilgili 15 kadar haber ve paylaşım soruldu. Çolak, içeriklerin haber ajansları tarafından da paylaşıldığını söyledi. Sığınmacılarla ilgili eylemlere katılmadığını kaydetti. Katılsa ne yazar! Şiddet çağrısı içermiyorsa istediği yerde tek başına veya grupla protesto eylemi gerçekleştirebilir. Suriyelilerin ÖSO yanlısı miting yapması serbest de sığınmacı karşıtların toplanması mı yasak?' diyerek tepki gösterdi.

Saymaz, 'Trabzon'da, Katarlı bir turiste yönelik kabul edilemez şiddetin faturası sığınmacı karşıtlarına çıkarılıyor. Çolak ve Çardaklı gibi gazeteciler ile sosyal medya fenomenleri siyasi soruşturmalarla baskı altına alınarak, ‘Aykırı' gibi popüler platformlar susturularak, sığınmacılara yönelik toplumsal öfke bastırılmak isteniyor' diye yazdı.