İsmail Saymaz: Kaçak kömür ocağında çalışan Afgan Mohammad Nourtani'nin feci sonu, insan onur ve haysiyetinin nasıl alçakça çiğnendiğini gösteriyor!

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Zonguldak’taki kaçak kömür ocağında vagon çarpması sonucu ağır yaralanan Afgan Vezir Mohammad Nourtani’nin yakılarak öldürülmesi için 'insan onur ve haysiyetinin nasıl alçakça çiğnendiğini gösteriyor' dedi.
İsmail Saymaz: Kaçak kömür ocağında çalışan Afgan Mohammad Nourtani'nin feci sonu, insan onur ve haysiyetinin nasıl alçakça çiğnendiğini gösteriyor!
2023-11-14 11:43:09   Güncelleme: 2023-11-14 11:43:09    

Saymaz, 'Kömür ocağında insanlığı yaktılar' başlıklı bugünkü yazısında, sanıkların polise verdiği ifadelere yer vererek şunları kaydetti:

İddiaya göre MHP’nin eski Gelik Belde Başkanı olan kaçak kömür ocağını işleten Hakan Körnöş, 'Arabanın arkasına koyalım. Hastaneye götürürüz. Sorumluluk bizde. İşinize bakın' dedi. Yola çıkarken, işçi Sercan Kayabaş'ı 'Bu olayı başka yerde anlatmayacaksın. Anlatırsan seni vururum' diye tehdit etti. Mohammad battaniyeye sarıldı. Körnöş'ün arabasının bagajına yerleştirildi. Kayabaş 'Bagaja yüklediğimizde Afgan nefes alıyordu. Hırılıltılı nefesi devam ediyordu' diyor.

Aracı Körnöş kullandı. Beraberinde ortağı Enver Gideroğlu ve Körnöş'ün dayısının oğlu Ahmet Aydın vardı. Körnöş, ifadesinde ortağı Gideroğlu'nu suçluyor. 'Ya hastaneye ya da jandarmaya haber verelim' dediğini fakat Gideroğlu'nun 'İkimizin de sabıkası var' diyerek, izin vermediğini iddia ediyor. Aydın'a göre hastaneye gitme yönünde herhangi bir karar almamışlardı. İlkin içki içtiler. Ardından beş litre benzin aldılar. Daha sonra ormanda yol kenarında durdular.

Aydın, anlatıyor: 'Bagajdaki maktülü yere indirdik. Üçümüz taşıyarak 6-7 metre ileri götürdük. Enver, bataniyeyi Afgan'ın üzerinden aldı. Hakan benden benzini istedi. Ben de benzin bidonunu getirdim. Hakan benzini Afgan'ın üzerine döktü. Bana ‘Çakmağı çak' dedi. Ben de onun talimatıyla çakmakla ateşi yaktım. Afgan yanmaya başladı. Geldiğimiz araçla üçümüz geri döndük. Afgan'ı daha önce tanımıyordum.'

Dönüşte, bir buçuk litre daha benzin alarak, Mohammad'i sardıkları battaniyeyi yaktılar. Katiller kaçak maden ocağını arayarak, 'Afgan'ın kıyafetlerini yakın' diye emir verdi. Eray Demiro, eşyaları sobaya attı. Kayabaş da delil bırakmammak için güvenlik kamerasının yönünü çevirdi. Mohammad'ın yanık cesedi Zonguldak merkeze bağlı Baştarla Mahallesi Kırat Mevkisi'ndeki ormanlık alanda bulundu. Kafasında ve bedeninde kırıklar saptandı. Aydın, Körnöş ve Gideroğludün tutuklandı.