İsmail Saymaz’dan Bakara Suresi’nden ayet okuyan Erdoğan’a: İslam, sizden çektiğini hiç kimseden çekmedi

Gazeteci İsmail Saymaz, Bakara Suresi’nden 'Rabbimiz 'Sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınarız' buyurmaktadır' ayetini okuyan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi.
İsmail Saymaz’dan Bakara Suresi’nden ayet okuyan Erdoğan’a: İslam, sizden çektiğini hiç kimseden çekmedi
2021-12-10 17:34:28   Güncelleme: 2021-12-10 17:34:28    

Saymaz, 'Türkiye şaha kalkınca ‘Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatıyla’ oluyor. Beceriksizlik, iş bilmezlik, liyakatsizlik ve partizanlıktan ötürü memleket iflasa sürüklenince ‘Cenab-ı Allah’ın takdiriyle’ oluyor. İslam, sizden çektiğini hiç kimseden çekmedi' dedi.

Saymaz’ın paylaşımı şöyle:

Cumhurbaşkanı, Mekke’den Medine’ye hicret eden Müslümanların çektiği sıkıntılara ilişkin inen ayeti, bugünün Türkiye’sine uyarlıyor. Ne oldu? Vatanımızdan mı ayrıldık? İşgale mi uğradık? Savaş mı var? Hayır. Beceriksizlik ve liyakatsizlik yüzünden varlık içinde yokluk çekiyoruz.

Türkiye şaha kalkınca 'Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatıyla' oluyor. Beceriksizlik, iş bilmezlik, liyakatsizlik ve partizanlıktan ötürü memleket iflasa sürüklenince 'Cenab-ı Allah’ın takdiriyle' oluyor. İslam, sizden çektiğini hiç kimseden çekmedi.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansı açılış oturumuna katıldı. Dolmabahçe Sarayı’ndaki programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dünya hayatını imtihan olarak gören insanlarız. Rabbimiz Kuran’ı Kerim’de 'Muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele' bu şekilde buyurmaktadır' dedi.