İspanya'da bir hastanede yoğun bakım hastalarına köpekle terapi

İspanya'da kan pıhtısı nedeniyle kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinde köpeklerle vakit geçiren Joel Bueno sevinç gözyaşları döktü.
İspanya'da bir hastanede yoğun bakım hastalarına köpekle terapi
2024-04-22 13:13:29   Güncelleme: 2024-04-22 13:13:29    

34 yaşındaki Bueno, terapi köpekleri Vida ve Lu'nun sevgi yağmuruna tutulmasının kendisine memleketindeki köpeğini hatırlattığını söyledi.

Ziyaret, yoğun bakım ünitelerindeki hastaların duygusal durumlarını iyileştirmek amacıyla Barselona'daki Hospital del Mar ve evcil hayvan terapisinde uzmanlaşmış Affinity Vakfı tarafından başlatılan bir denemenin parçası. Programdaki hastalar her hafta 15 ila 20 dakika süren iki ziyarete tabi tutuluyor.

Yoğun bakım ünitesi doktoru Lucia Picazo, 'Hastalara faydası var gibi görünüyor' dedi.

Projenin, kortizol gibi stres göstergelerinin azalıp azalmadığını, oksitosin ve serotonin gibi sağlıkla ilgili göstergelerin artıp artmadığını kontrol etmek için hastalardan terapi seansı öncesinde ve sonrasında toplanan tükürük örneklerinin analiz edileceği belirtildi. 

Projeden yararlananlar sadece hastalar değil: Affinity'nin hayvan terapisi projelerine liderlik eden Maribel Vida, acil servisteki personelin çoğunun köpeklerin yanında olmasından ve onlarla bağ kurmasından da keyif aldığını söyledi.