İsrail Dışişleri Bakanı: Terör İsrail'i vurdu, yarın ise herkesin kapısına dayanacak, Hamas yeni Nazilerdir

İsrail Dışişleri Bakanı Cohen Birleşmiş Milletler Acil Durum Zirvesi'nde İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin yaptığı konuşmada sırada Batı'nın olabileceğini iddia etti ve 'Özgür dünya 7 Ekim'de yaşananları hatırlamalı, asla unutmamalıdır. Bugün bu barbar terör İsrail'i vurdu, yarın ise herkesin kapısına dayanacak' dedi.
İsrail Dışişleri Bakanı: Terör İsrail'i vurdu, yarın ise herkesin kapısına dayanacak, Hamas yeni Nazilerdir
2023-10-24 18:46:40   Güncelleme: 2023-10-24 18:46:40    

BM Acil Durum Zirvesi'nde konuşan İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen konuşmasına 'Bugün burada buluştuğumuzda Gazze'de küçük bebekler, çocuklar tutuluyor. Bu hayal gücünün ötesinde, yaşayan bir kabus' diyerek başladı ve çocukların isimleri ile yaşlarını açıkladı. Cohen, isimlerini ve yaşlarını açıkladığı bu çocukların kelimelerle tarif edilemeyecek bir dehşete tanık olduğunu belirtti. İsrail Dışişleri Bakanı BM'de yaptığı konuşmada ayrıca şu cümlelere yer verdi:
Bu katliam IŞİD'den daha vahşi olarak tarihe geçecek. Hamas yeni Nazilerdir. Nasıl ki medeni dünya Nazileri yenmek için birleştiyse, nasıl ki medeni dünya IŞİD'i yenmek için birleştiyse, medeni dünya Hamas'ı yenmek için de İsrail'in arkasında birleşmelidir. Hamas'ın niyetleri konusunda yanılmayalım, Hamas'ın tüzüğü açıkça İsrail Devleti'nin yok edilmesi ve ortadan kaldırılması çağrısında bulunuyor.
Yaptığı konuşmada Katar'a ilişkin de açıklamalar yapan Cohen, 'Hamas liderlerini finanse eden ve barındıran Katar, teröristlerin elindeki rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını etkileyebilir ve sağlayabilir. Sizler, uluslararası toplumun üyeleri, Katar'dan tam da bunu yapmasını talep etmelisiniz. Bu toplantı net bir mesajla sonuçlanmalıdır: Rehineleri evlerine getirin!' dedi.

Cohen: Sırada Batı var, bize dayatılan savaş sadece İsrail'in savaşı değildir

Medyanın İsrail'in 'orantılı bir yanıt' vermesine ilişkin haberlere odaklanmasına da yanıt veren Cohen açıklamasında, '7 Ekim katliamına orantılı yanıt Hamas'ın tamamen yok edilmesidir. Hamas'ı yok etmek sadece İsrail'in hakkı değil, aynı zamanda bizim görevimizdir. İsrail için bu bir hayatta kalma meselesidir. Özgür dünya 7 Ekim'de yaşananları hatırlamalı, asla unutmamalıdır. Bugün bu barbar terör İsrail'i vurdu, yarın ise herkesin kapısına dayanacak' cümlelerini zikretti.
Cohen açıklamalarına şu şekilde devam etti:
Bugün bu savaşın başlangıcından bu yana 18. gün. Son 18 gün boyunca vatandaşlarımız ve köylerimiz sadece Gazze'den değil, başka bölgelerden de ağır füze ve roket ateşine maruz kaldı. İran'ın vekili Hizbullah'ın şehirlerimizi hedef aldığı Kuzey sınırımızda savaşı tırmandırmaya ve provoke etmeye yönelik açık bir girişimi var. Hamas'ın, hamisinin ve işbirlikçilerinin amacı açıktır. Başarılı olamayacaklar.
Cohen konuşmasında Hamas'ı terör örgütü olarak tanımlayan tüm ülkelere teşekkür ederken diğerlerine de bunu derhal yapmaları çağrısında bulundu. İsrail Dışişleri Bakanı ABD'ye, Başkan Biden'a ve Dışişleri Bakanı Blinken'a gösterdikleri ahlaki netlik, sözler ve eylemlerle İsrail'in yanında durdukları için hususi olarak teşekkür etti. İsrailli bakan konuşmasında ayrıca İsrail'e gelen ve İsrail'in yanında olan tüm liderlere de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.