İSRAİL EN BÜYÜK MEZBAHASINI KAPATTI!

İsrail Tarım Bakanlığı, bir araştırma raporunun Avustralya sığırına kötü muamele yapıldığını ortaya çıkarmasının ardından ülkenin en büyük kesimhanesini süresiz olarak kapattı.
İsrail en büyük mezbahasını kapattı!
2020-08-11 06:40:55   Mettre à jour: 2021-09-05 00:13:37    

Çeviri: Gözde Y. Öztürk/Vehaber

Tarım bakanı Uri Ariel, kuzey İsrail'dei Dabbah kesimhanesinin "hayvan refahı kanununu çiğnenmesi ve kesim yönetmeliklerini çiğnemesinin ortaya çıkarılması sonrasında" faaliyetine hemen son verildiğini salı günü bildirdi. Vegan ve vejetaryen hayvan hakkı savunucuları ise hayvan öldürmenin her türlüsünün suç olması gerektiği yorumunda bulundu.İhlal iddiasının kamera görüntülerinin ve detaylarının Animals Australia hayvan hakları grubu tarafından Avustralya Tarım Departmanı'na gönderilmesi sonrasında Avustralya Tarım Departmanı tarafından bu talep Tarım bakanlığına iletildi. Sunday'de yayınlanan görüntülerde işçiler sığırların boğazını kesiyor ve hala bilinçleri açıkken onları asıyorlar. Ayrıca işçiler sığırlar öldürülmeden önce onları sopalarla dövüyor onlara şok tabancalarıyla elektrik veriyorlar. Sığırları kuyruklarından çekip sonunda kesilecekleri yerlere getiriyorlar.

Avustralya şirketleri Çiftlik hayvanı nakliyat servisi ve Çiftlik hayvanı ithalatçısı Otway, Dabbah ailesinin sahip olduğu kesimhaneyi almak için harekete geçtiler. Bay Ariel, Dabbah kesimhanesini geçen hafta daha geniş çaplı bir araştırma yapılıncaya kadar geçici olarak kapattırmıştı. Dabbah kesimhanesindeki sağlıksız koşulları ve kameraların göstermediği işkence yapıldığı ilan edilen alanları kastederek "Hayvanlara zarar verilmesine hiç tolerans göstermeyeceğim."

Anonymous İsrail hayvan hakları grubunun sözcüsü, İsrail'de tüketilen etin %60'ının ithal donmuş et olduğunu ve İsrail'de kesilen çiftlik hayvanlarının yarısı İsrail'de yetiştirildiğini, diğer yarısı da ithal edildiğini belirtti. Sözcü, yılda ortalama 120.000 sığırın kesildiğini de belirtti. Bir Anonymous eylemcisi 2012'de İsrail'in büyük kesimhanelerinden Adom kesimhanesinde de benzer suçların işlendiğini ortaya çıkarmıştı. Bu olay, bazı düşük rütbeli çalışanlara yönelik davalar açılmasına ve kesimhanenin hayvanlara yapılan eziyeti azaltacağına söz vermesine neden olmuştu.