İsrail, Gazze'nin güneyine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı

Kıtlık riskinin giderek artması gerekçesiyle İsrail'in üzerindeki ateşkes baskısı artsa da, İsrail ordusunun sabah saatlerinde Gazze'nin güneyine yoğun bombardıman yaptığı belirtildi.
İsrail, Gazze'nin güneyine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı
2024-03-27 18:17:14   Güncelleme: 2024-03-27 18:17:14    

AFP'nin haberine göre Gazze'de İsrail tarafından kara saldırısına uğramamış son şehir merkezi olan Refah'a sabahın erken saatlerinde hava saldırıları yapıldı. Kuzeydeki bombardımanlar sebebiyle yüz binlerce insanın sığındığı güney kenti Refah'ta nüfus 1.5 milyonu aşmış durumda. 

Kuzeydeki Gazze Şehri'nde de patlamalar görüldüğü belirtildi. İsrail askerleri, bir haftayı aşkın süredir şehrin en büyük hastanesine saldırılar düzenliyor.

İsrail kuvvetleri Han Yunus'ta iki hastaneyi kuşatmış durumda. Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in yerinden olmuş insanların kaldığı bir kampa yapılan saldırıda aralarında çocuk da bulunan 12 kişiyi öldürdüğünü belirtti. Filistin Kızılayı, Han Yunus'taki  Nassır Hastanesi'nde binlerce insanın mahsur kaldığını ve 'hayatlarının ciddi tehlike altında olduğunu' söyledi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, bölgeye çarşamba sabahı yapılan saldırılarda 66 kişinin öldürüldüğünü ifade etti. 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin pazartesi günü yaptığı ateşkes çağrısına rağmen İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları durmadı. Hamas da, henüz çağrıdaki gibi İsrailli rehineleri serbest bırakmadı.

Vehaber Menu