İsrail: Han Yunus'a girdik, hedef gözeterek teröristleri ortadan kaldırıyoruz

İsrail ordusu, Gazze'deki güçlerinin ilk kez 'Han Yunus'un kalbinde' operasyon düzenlediğini duyurdu. Açıklamada, İsrail askerlerinin 'hedefli baskınlara başladığı' kaydedildi.
İsrail: Han Yunus'a girdik, hedef gözeterek teröristleri ortadan kaldırıyoruz
2023-12-07 16:24:20   Güncelleme: 2023-12-07 16:24:20    

İsrail ordusu tarafından Çarşamba günü geç saatlerde yapılan açıklamada, Han Yunus'un merkezine ulaşıldığı ve 'Hamas'ın askeri ve idari yönetiminin sembolü olarak tanımladığı şehrin kalbinde hedefli baskınlara başlandığı' kaydedildi. 

Açıklamada, 'Askerler teröristleri ortadan kaldırdı, terör altyapısını yok etti ve silahları tespit etti' denildi.

'Yıkılmış durumdayız'

İsrail'in Han Yunus'a bir gecede düzenlediği saldırıdan sağ kurtulan bölge sakini Amal Mahdi, 'Yıkılmış durumdayız. Bu durumdan kurtulabilmemiz için birilerinin bize bir çözüm bulması gerekiyor' ifadelerini kullandı. 

AFP muhabirlerinin bildirdiğine göre, İsrail'in Gazze'nin güneyine odaklanmasıyla birlikte Çarşamba günü erken saatlerde Han Yunus sokakları neredeyse bomboştu ve kent sakinleri bombardıman ve topçu ateşinden korunmak için sığınak ararken, ölü ve yaralılar kentteki hastanelere akın etmeye devam ediyordu.

Kuzey Gazze'nin büyük bir kısmı şiddetli çatışmalar ve bombardıman nedeniyle enkaz haline geldi ve Birleşmiş Milletler rakamlarına göre 1.9 milyon insan yerinden oldu.

Hamas hükümetinin medya ofisinden yapılan son açıklamaya göre Gazze'de çoğu kadın ve çocuk 16 bin 248 kişi öldürüldü.