İsrail medyası: Günlerce sürecek bir çatışma olabilir, saldırı sınırlı ancak acı verici olacak

İsrail medyası: Günlerce sürecek bir çatışma olabilir, saldırı sınırlı ancak acı verici olacak
2024-07-29 13:24:49   Güncelleme: 2024-07-29 13:27:39    

İsrail-Hizbullah gerilimi, Hizbullah'ın Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde düzenlenen saldırısı ile zirveye çıktı. İsrail hava kuvvetlerine ait savaş uçakları Lübnan'ın güneyindeki noktalara saldırılar düzenlerken, Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki gidiş ve geliş uçak seferleri askıya alındı.10'dan fazla ülke vatandaşlarına Lübnan'ı terk etmeleri veya bu ülkeye seyahat etmemeleri hususunda uyarıda bulundu. İsrail medyası ise IDF'nin sınırlı ancak acı verici bir saldırıya hazırlandığını yazdı.

Channel 13'ün ulaştığı İsraili yetkililer, IDF'nin Hizbullah ile günlerce sürecek bir çatışmaya hazırlandığını olası tüm senaryolara yanıt hazırlandığını öne sürdü.

Yedioth Ahronoth gazetesi ise Güvenlik Konseyi'nin Lübnan'da vurulacak hedefleri belirlediğini ve saldırının sınırlı ancak güçlü bir etkiye sahip olacağını öne sürdü.

İsrail Ordu Radyosu, İsrail'in kapsamlı bir savaşla ilgilenmediğini, Hizbullah'a bölgesel bir savaşa sürüklenmeden acı verici bir darbe vurulmasının planlandığını aktardı.

Vehaber Menu