İsrail ordusunun Cenin'e yaptığı baskında altı Filistinli öldürüldü

Filistin, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin mülteci kampına yaptığı saldırıda en az altı Filistinlinin öldürüldüğünü açıkladı.
İsrail ordusunun Cenin'e yaptığı baskında altı Filistinli öldürüldü
2023-03-08 18:35:13   Güncelleme: 2023-03-08 18:35:13    

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, baskında öldürülenlerden birinin geçen ay yapılan saldırıda iki İsrailli kardeşi öldüren kişi olduğunu iddia etti. İsrailli kardeşlerin öldürülmesinin ardından Yahudi yerleşimciler, Filistin kasabalarına saldırmıştı. 

Salı günü hedef alınan kamp, İsrail'in, 'Filistinli militanlar bulunduğu' iddiasıyla sıklıkla baskın düzenlediği noktalardan biri olarak biliniyor. 

Yerel basın organlarına göre İsrail baskını sırasında mülteci kampında çatışma çıktı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda birçok askeri araç ve bir helikopterin yanı sıra bir binadan dumanlar yükseldiği görülüyor. 

İsrail güçleri, baskında roketatar kullandıklarını ve silahlı savaşçıların kendilerine bir ambulanstan ateş açtığını ifade etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, baskında ölenlerin beşinin 20'li yaşlarında olduğunu, birinin de 49 yaşında olduğunu açıkladı.

Baskında üçü ağır 26 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Netanyahu, yaptığı açıklamada, 'Cesur savaşçılarımız, katilin ininde bir cerrah titizliğinde operasyon düzenledi' dedi.