İsrail polisi, Mescid-i Aksa'yı ikinci kez bastı

İsrail polisi, salı günü 350 Filistinliyi tutukladıktan sonra çarşamba günü teravih namazı kılındığı sırada Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya ikinci bir baskın düzenledi.
İsrail polisi, Mescid-i Aksa'yı ikinci kez bastı
2023-04-06 09:34:35   Güncelleme: 2023-04-06 09:34:35    

Müslümanların Ramazan ayında, Yahudilerin Pesah Bayramı'nın arifesinde meydana gelen çatışmalar, Gazze Şeridi'nin iki tarafından karşılıklı atış yapılmasına yol açıldı.

Çarşamba gecesi, polis bir kez daha Mescid-i Aksa yerleşkesine girerek namaz kılan Müslümanları çıkarmaya çalıştı. Yerleşkeyi yöneten 'Vakıf'ın çalışanları polisin şok bombası ve plastik mermi kullandığını belirtti.

The Guardian'ın görgü tanıklarından aktardığına göre cami yerleşkesindekiler, polise cisimler atarak karşılık verdi. Filistin Kızılayı, olaylarda altı kişinin yaralandığını belirtti.

İsrail polisi, 'onlarca gencin maiye taşlar ve çatapatlar sokarak cami dışına da barikat kurmaya çalıştığını' iddia etti. 'Vakıf' ise polisin camiye namaz devam ederken girdiğini ifade etti.

Bu baskından kısa süre önce İsrail polisi, 'maskeli kişilerin kendilerini içeri kitlediğini söyleyerek' yine yerleşkeye girmişti. Filistin Kızılayı bu baskında da 12 Filistinlinin ve iki İsrail polisinin yaralandığını belirtmişti.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nabil Abu Rudeineh, 'İsrail'in Mescid-İ Aksa baskını, ibadetçilere yaptığı saldırı ABD'nin Ramazan sırasında sükûnet yaratma girişimlerinin suratına atılmış bir tokattır' dedi.