İsrail'de vegan devrim kapıda!

İsrail'de yapılan son anketlere göre; nüfusun yüzde 5'inin vegan, yüzde 8'inin vejetaryen ve yüzde 13'ünün de veganlığa veya vejetaryenliğe geçmeyi düşündüğü ortaya çıktı.
İsrail'de vegan devrim kapıda!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Çeviri: Gözde Y. Öztürk/ Vehaber

İsrail'de yapılan anketlere göre; Nüfusun yüzde 5'i vegan, yüzde 8'i vejetaryen ve yüzde 13'ü de veganlığa veya vejetaryenliğe geçmeyi düşünüyor. The Daily Mail, Tel Aviv'i vegan gezginlerin en çok gitmesi gereken yerlerden biri olarak adlandırdı ve yerel bir hayvan hakları grubu tarafından 400 gıda işletmesinin vegan dostu belgesi olduğuyla övündü. Domino's Pizza, İsrailliler'e pizzalarının vegan versiyonlarını sunuyorlar. Pizza zinciri, sadece geçen yılda yarım milyondan fazla vegan pizza sattı.

Ama bu vegan patlaması sadece zincir restoranlarla sınırlı değil. İsrail ordusu da vegan yemekler çıkartmaya ve askerlerine derisiz botlar ve yünsüz bereler temin etmeye başladı.
İsrail'de hayvan hakları eylemciliği çok güçlü ve etkin. Henüz geçen hafta yerel eylemciler kendilerini et işleme fabrikasının kapısına zincirlediler. Big Brother'ın İsrail versiyonunu geçen sene kazanan ünlülerden Tal Gilboa da eylemcilere katıldı.