İsrail’den, Erdoğan'ın Hamas ile ilgili sözlerine ilk tepki

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Hamas terör örgütü değildir' açıklaması büyük yankı uyandırırken, İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, Erdoğan'ın terörü desteklediğini belirterek iki ülke ilişkilerinin gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.
İsrail’den, Erdoğan'ın Hamas ile ilgili sözlerine ilk tepki
2023-10-25 20:44:25   Güncelleme: 2023-10-25 20:44:25    

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, Erdoğan için 'Erdoğan terörü destekliyor, nokta' ifadesini kullanarak Türkiye ile ilişkileri gözden geçirme çağrısı yaptı.

Zohar, sosyal medya hesabı 'X' üzerinden yaptığı paylaşımda, 'Erdoğan terörü destekliyor, nokta. Artık Türkiye ile ilişkilerimizi yeniden hesaplamanın (gözden geçirmenin) zamanı geldi' diye yazdı.

Erdoğan ne demişti? 

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuşmuştu:

'İsrail'e ve dünyaya sesleniyorum; toplantılar yapıyorlar. Son yaptıkları toplantıda yine bir araya geldiler tüm Batı, Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. Ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin. Çünkü bu Batı'nın sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur.'