İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde tedavi skandalı!

Köpeklerini tedavi ettirmek için dün akşam saatlerinde İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi aciline götüren Karaçay çifti önce 'makine yok' denilerek geri çevrildi, bugün de saatlerce sıra bekleyen çift fakülte personelleriyle tartıştı.
İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde tedavi skandalı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Erdal Ergüler/ Vehaber

Dün akşam saatlerinde köpeklerini İstanbul’un Avcılar ilçesinde bulunan İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne götüren çift, cocker cinsi köpeklerinin kulağındaki rahatsızlık nedeniyle başvuru yaptı, acilde makine olmaması nedeniyle bugüne randevu verildi.. O anları köpekle beraber yaşayan Serkan Karaçay  şöyle anlattı;

 

 

Bu yaşadığım olay ilk değil. Geçtiğimiz aylarda sokakta bulduğum üzerinden araba geçen ve bağırsakları patlayıp beli kırılan İran cinsi kedi götürdüğümde “röntgen makinası sabah çalışıyor” demişlerdi ve kedi sabaha kadar ölmüştü. Başka bir zaman yine sokakta bulduğum inleyen bir kedi için “film çekilmesi lazım, yarın getirin” dediler, o  kedi de öldü. Oraya “Acil” yazısını neden yazdıklarını anlamış değilim.

 

Dün son olarak akşam saatlerinde cocker cinsi köpeğimi götürdüm,  30 TL muayane ücreti ödedikten sonra sıra beklemeye başladık, tek bir poliklinik vardı ve 20 kadar bekleyen hasta vardı, numaratör yok, sıra düzenini sorduğumda “sizi çağırırlar” denildi, tek bir poliklinik ve dışarıda muhabbet eden, iş yapmayan 10 kadar personel vardı, sordu sorduğumuzda kimse hiçbirşeyi bilmiyordu. Yaklaşık 45 dakika bekledik, sırada tek bir ilerleme olmadı, danışmaya gidip ücretimi iade istedim, “biz bir şey yapamayız Serhan Bey’e gidin” dediler, geri çıkmak için bile saçmasapan bürokratik işlemlere maruz kaldık. Danışmadaki personellerin ağzından duyduğumuz tek söz “ücret” “şuraya gidin şunu yatırın, buraya gidin bunu yatırın”. Burası hayvanların sağlığıyla ilgili bir yer mi yoksa ticarethane mi?

 Fakülteden çıktıktan sonra kliniğe giderek köpeğimi 5 dakika içerisinde kontrol ettirip muayenesini yaptırdık, kaybettiğimiz 2 gün içerisinde bu düzensizlikten köpek sakat kalabilirdi. Buradan yetkililere sesleniyorum, birgün bir hayvanla hasta olarak oraya gidin ve bu rezilliği izleyin.