İstanbul'da kar artarak devam edecek!

Sokakta yaşayan hayvanlar açlık ve soğuk nedeniyle donarak ölme tehlikesi altında.
İstanbul'da kar artarak devam edecek!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Sabaha karşı etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle onlarca araç karla kaplı yollarda kaldı. Tipi nedeniyle bazı şehir hatları vapurları ile İDO ve BUDO seferleri yapılamazken THY de bugün ve yarın yapılacak 200'den fazla seferini iptal etti.
Sibirya yüksek basıncı etkisindeki Doğu Anadolu Bölgesi’nde, önceki gece en düşük hava sıcaklığı eksi 10 dereceyle Ağrı'da kaydedildi. Hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Erzincan ve Kars'ta 9, Ardahan'da 8, Erzurum'da 6, Tunceli'de 3, Iğdır'da 2 derece oldu. Bölgede beklenen kar yağışı da başladı. Yağış öncesi kar kalınlıkları Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde 45, Palandöken Kayak Merkezi'nde 40, Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 9 ve Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 8 santimetre ölçüldü.

Kar yağışı ve soğuk, Van, Sivas ve Tokat’ta da etkili oldu. TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde de kar yağışı dünden itibaren etkili olmaya başladı.Kar kalınlığı bazı bölgelerde 10 santime ulaştı. Karayolları ekipleri, özellikle Bolu Dağı Tüneli’nin çıkış noktalarında buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı. Düzce kent merkezi ile Kaynaşlı, Yığılca ve Gölyaka ilçeleri ile yüksek kesimlerde de kar yağışı etkisini sürdürüyor. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bölgede etkisini arttırarak devam edeceğini bildirdi.


Kuzey Ege ve Çanakkale Boğazı’nda ise fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.Hızı 60 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Gökçeada-Kabatepe 13.00 ve Kabatepe-Gökçeada 15.00 seferleri iptal edildi. Gelibolu-Lapseki ve Kepez-Eceabat arasındaki araba vapuru seferleri de yapılamıyor.Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Kartepe’de kar yağışı etkili oluyor. Kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Uludağ’da kar yağışı, yılbaşı öncesi kar endişesi yaşayan otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü.
Zirvede kar yağışı dün geceden itibaren aralıksız devam ediyor. Hava sıcaklığının eksi 10’ye kadar düştüğü Uludağ’da kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü