İstanbul'da kilise haçını söken kişi serbest bırakıldı

Üsküdar'daki Ermeni Kilisesi'nin haçını kıran ve kilisenin önündeki kaldırıma atan Mazlum D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İstanbul'da kilise haçını söken kişi serbest bırakıldı
2020-05-28 21:49:06   Güncelleme: 2020-05-29 17:35:03     DHA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, dün Üsküdar ilçesi Kuzguncuk Mahallesinde bulunan Ermeni Kilisesi'ne ait haçın kırılıp kilise önündeki kaldırıma atıldığının ihbarının yapıldığı, bu ihbar sonucunda 'ibadethanelere zarar verme' suçundan soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada temin edilen kamera görüntüleri üzerinden eylemi gerçekleştirdiği belirtilen şüpheli M.S.'nin bugün yakalanarak gözaltına alındığı ve soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla gereken tüm işlemlerin titizlikle sürdüğü bildirildi.

Şüpheli, savcılıktaki ifadesinin ardından hakkında, 'ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme' suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi.

Mazlum D. hakimlikteki ifadesinde, şeker hastası olduğu için çalışamadığını ifade ederek, daha önceki beyanlarında da belirttiği gibi bir anlık bir şey olduğunu, hastalığının etkisiyle yaptığını savundu.

Gerçekleştirdiği eylemin altında herhangi bir neden olmadığını iddia eden Mazlum D., hiçbir kişi ya da yapıyla bağlantısının bulunmadığını, pişman olduğunu söyledi.

Savcılığın tutuklama talebini reddeden hakimlik, şüpheli Mazlum D.'yi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü